2014-09-26 14:14Pressmeddelande

Årets nybyggare i Sörmland städar och bygger, Årets pionjär bedriver bilvård

Priset för ”Årets nybyggare i Sörmlands län 2014” tilldelas Arnas Samsanavicius, som startade företaget Arnito AB.

Till ”Årets pionjär” har Alan Alsanati utsetts, som driver företaget Mästar Bilvård I Eskilstuna AB och har under åren utvecklat sitt företag med nya verksamheter och sysselsätter i dag 5
anställda.
 

Utmärkelsen
Årets nybyggare ges till personer med utländsk bakgrund och som med begränsade
resurser startat eller utvecklat sitt företag i länet. Årets pionjär är en person med utländsk bakgrund som lyckats utveckla sitt företag genom tillväxt. Syftet med utmärkelserna lyfta fram goda exempel och förebilder.

I dag fick Arnas Samsanavicius pris för Årets nybyggare i Sörmlands län 2014. Priset överlämnades Monica Åsmyr, VD för Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB under Sörmlandsdagen. Arnas kom till Sverige under 2010 från Litauen. Samma år startade han en enskild
firma som sedan utvecklades till företaget Arnito AB som han idag driver.

Priset för Årets pionjär i Sörmlands län 2014 gick till Alan Alsanati som flyttat från Irak 1998 till Sverige och som 2005 startade företaget Mästar Bilvård i Eskilstuna AB.

Motivering Årets nybyggare i Sörmlands län 2014 – Arnito AB:

”Arnas Samsanavicius kom till Sverige under sommaren 2010. Under november samma år startade han en enskild firma med verksamhet inom städ- och byggbranschen. Verksamheten utvecklades och växte ganska snabbt. Arnas la ner sin enskilda firma och startade istället under våren 2011 ett aktiebolag under namnet Arnito AB inom samma bransch. 

Arnas är en flitig och ambitiös person och har hjärtat på rätt ställe. Han säger att alla jobb som han gjort har han gjort från hjärtat. Dessutom är han en hårt arbetande person med erfarenhet i bagaget från forna landet Litauen. Han insåg redan efter kort tid i Sverige affärsmöjligheten med sin affärsidé från hemlandet

Arnas är en entreprenör som trots begränsade resurser och motgångar vid starten vägrade att
ge upp. Han har med en stark vilja, hårt arbete och med en beundransvärd envishet byggt upp ett framgångsrikt och lönsamt företag och därmed också skapat nya arbetstillfällen.

Av ovannämnda skäl tilldelas Arnas Samsanavicius priset som Årets Nybyggare – Nystart i
Sörmlands län 2014.” 

Motivering Årets pionjär i Sörmlands län 2014 – Mästar Bilvård i Eskilstuna AB:

Alan Alsanati kom till Sverige från Irak under 1998 och driver sedan november 2005 aktiebolaget  Mästar Bilvård i Eskilstuna AB.

Under en kort vistelse i Sverige hann Alan lära sig ett nytt yrke, arbeta och spara ett mindre kapital med mål att starta eget företag. Han har under åren utvecklat bolaget med nya verksamheter, det omfattar nu utöver bilvård, bilverkstad, service och försäljning av bildäck, begagnad bilhandel och
sysselsätter 5 anställda.

Alan har trots motgångar och svårigheter i sin resa som företagare vägrat att ge upp. Han har med en stark vilja, hårt arbete och med en beundransvärd envishet vågat starta en verksamhet i en hård konkurrensutsatt bransch.  Han har med små resuser byggt upp ett bolag som under åren succesivt utvecklats till att bli ett framgångsrikt företag. Han har dessutom skaffat sig ett gott renommé som bla har bidragit till att etablera goda kontakter med aktörer som anses nyttiga för verksamheten.

Förutom att Alan har skapat nya affärstillfällen och bidragit till tillväxten i Sverige har han också blivit en inspirerande förebild för oss alla.

Av ovan nämnda skäl tilldelas Alan Alsanati priset som Årets Nybyggare – Pionjär i Sörmlands
län 2014.” 

Kontakta oss

Abdul Zoort, IFS-rådgivare på Almi Företagspartner Stockholm Sörmland Tfn: 016- 541 10 94

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.