2014-09-25 17:00Pressmeddelande

Årets Nybyggare Nystart och Pionjär har utsetts i Halland

null

Den 23/9 hölls en prisutdelningsceremoni på Slottet i Halmstad och Årets Nybyggare Nystart och Årets Nybyggare Pionjär utsågs. Årets Nybyggarpris Nystart, delas ut till en person med utländsk bakgrund som bor i Sverige och som under kort tid och med små resurser har startat ett företag. Priset Årets Nybyggare Pionjär, går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag som står för nytänkande i sin bransch.

Vinnarna i de båda kategorierna har utsetts av en jury bestående av företrädare från Nyföretagarcentrum, SEB, Almi Företagspartner Halland AB och förra årets pristagare i pionjärsklassen (Tudor Dobrescu).  Finalisterna går nu vidare till den nationella tävlingen, sär samtliga regionala vinnare ställs mot varandra. Det nationella priset delas ut av H. M Konungen Carl XVI Gustav under en prisutdelningsceremoni på det Kungliga Slottet den 7/10.

Den regionala vinnaren i kategorin Årets Nybyggare Nystart erhöll en prischeck á 10 000:- från Almi Företagspartner Halland AB och SEB, samt tävlar samtidigt om ett pris á 100 000:- i riksfinalen. Det regionala priset delades ut av landshövdingen i Halland Lena Sommestad.

Årets Nybyggare Nystart Halland har tilldelats: Bakery Meli Meli

Med motiveringen: 2014 års pristagare inom kategori Nystart har genom ett genuint entreprenörskap visat oss Halland vilka fantastiska möjligheter Sverige erbjuder till entreprenörer som vill starta företag och etablera sig i vårt land. Trots den upplevda ekonomiska krisen i Grekland har familjen Svitis med stark vilja och entreprenörskap etablerat ett livskraftigt företag i ett konkurrensutsatt bransch och kunnat utvecklas på ett kort tid. De har också berikat den halländska matkulturen med hälsosamma och smakfulla brödprodukter genom sin gedigna erfarenhet som bagare.

Årets Nybyggare Pionjär Halland har tilldelats: Eldsberga Chark

Med motiveringen: Årets pristagare i kategori pionjär har på några år och med små resurser lyckats exportera sina produkter till ett flertal europeiska länder och etablerat sina produkter runtom i Sverige.  Med smart produktutveckling, kvalitetsfokus och nytänkande har företaget lyft den halländska matindustrin. Vi tycker att årets nybyggare pris kategori pionjär ska gå till Eldsberga Chark AB.

För mer information, kontakta:

Fisnik Nepola
IFS-rådgivare på Almi Företagspartner Halland AB
072-516 38 04
fisnik.nepola@almi.se


Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.