2015-09-15 07:30Pressmeddelande

Årets Nybyggare och Årets Pionjär i Skåne

null

Jamshaid och Nasir Gill har utsetts till Årets Nybyggare i länet och Jacob Youssef har fått utmärkelsen Årets Pionjär. Det var Margareta Pålsson och Almi Skånes VD Anders Norman, som under måndagen delade ut Stiftelsen IFS utmärkelser, som sponsras av Almi Företagspartner och SEB. Årets Nybyggarpris går till en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag och med begränsade resurser, och som genom hårt och målmedvetet arbete nått framgång i sitt företagande. Årets Pionjärspris går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag som står för nytänkande i sin bransch. – Alla våra tre pristagare har lyckats med det som få andra har gjort. De har visat på en utmärkt förmåga att lyssna in kundernas behov och lyckats föra över detta i sina företag, som nu befinner sig i en spännande tillväxtfas, säger Darja Smisovsky, IFS verksamhetsansvarig Almi Skåne. Pristagarna är nu också nominerade till de nationella prisen som delas ut av Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustav i oktober.

Årets Nybyggare: ”Sverige erbjuder otroliga möjligheter till dem som har idéer”
Bröderna Jamshaid och Nasir Gills företag Green Plank har utvecklat trallprodukter, räcken, staket och väggbeklädnader utifrån ett träkompositmaterial från återvunnet plast, träd och risskal. - Sverige är ett fantastisk land som erbjuder otroliga möjligheter till dem som har idéer och kunskap inom sitt område och vilja att lyckas, säger Jamshid Gill.

Juryns motivering till Årets Nybyggare
Pristagarnas företag har gått från omsättning på ca 600.000 kronor startåret 2009 till 25 miljoner år 2014. Tillväxt, innovation och miljöfokus, ständig produktutveckling och internationalisering, entreprenörskap, mod och tydliga mål är ord som kännetecknar Årets Nybyggare i Skåne. Ägarna är dock inte nöjda. Målet inför 2020 är att vara bland de 500 mest framgångsrika företagen i Sverige.

Årets Pionjär: ”Genom hårt och långt arbete har vi lyckats växa”
Candy people är en producent och leverantör av lösgodis som idag verkar både i Sverige och på
en internationell marknad. - Vi har genom hårt och långt arbete lyckats växa och utvecklas med våra kunder. Inget av det skulle vara möjligt utan våra fabriker och leverantörer som med ett tålamod utan dess like aldrig fegat ur inför de utmaningar vi ställt dem inför, säger Jacob Youssef.

Juryns motivering till Årets Pionjär
Årets Pionjärföretag grundades i Malmö 1982. Från att ha varit en lokal aktör agerar den skånska vinnaren idag både på nationella och internationella marknader. Företagets produkter kan avnjutas av människor boenden på fem olika kontinenter. Med trettiofem års erfarenhet inom en bransch i ständig utveckling vet vinnaren vikten av att ligga i framkant. Svenskt godis är i en klass för sig och den skånska pionjären producerar det mesta av det absolut bästa. Med ett prestigelöst förhållningssätt låter vinnaren sina produkter tala för sig själva. Företagets välkända namn symboliserar kvalitet i alla lägen.

Nybyggar- och Pionjärpriserna
Priserna instiftades 1999 av Stiftelsen IFS Rådgivningscentrum, som är en organisation som verkar för invandrarföretagande i Sverige. Sedan år 2000 är Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustav prisernas beskyddare. Insamlingsstiftelsen IFS Rådgivningscenter inledde ett samarbete med Almi Företagspartner 2005. Regionala Nybyggarpriset sponsras av SEB och Almi Skåne.

Mer information, kontakta:
Darja Smisovsky, IFS-ansvarig Almi Skåne, mobil 070 510 26 94
Jamshaid och Nasir Gill, Årets Nybyggare, mobil 076 170 37 77 resp. 076 173 47 77
Jacob Youssef, Årets Pionjär, mobil 070 930 27 33

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.