2015-09-18 14:29Pressmeddelande

Årets Nybyggare och Årets Pionjär i Västerbotten

null

Årets Nybyggare och Årets Pionjär i Västerbotten

Edel Puntonet har utsetts till årets Nybyggare i Västerbotten och Andreas Papacosta har fått utmärkelsen Årets Pionjär. Det var Almis kontorschef i Umeå som under fredagen den 18 september delade ut Stiftelsen IFS utmärkelser, som sponsras av Almi Företagspartner och SEB. En nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag och med begränsade resurser, genom hårt och målmedvetet arbete nått framgång i sitt företagande. Årets Pionjär är en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag som står för nytänkande i sin bransch. Edel Puntonet och Andreas Papacosta är nu också nominerade till de nationella priserna som delas ut av Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustav.

Juryns motivering till Årets Nybyggare i Västerbotten:

Edel Puntonet med företaget EdelPhoto AB

”På Kuba var han en passionerad hårdrockare – i Sverige blev han en passionerad fotograf, som med stor energi och entusiasm får kunderna att le, och levererar det som han lovar, ”snygghetsgaranti”!

Edel är en stor inspiratör som visar hur energi och entusiasm kan omvandlas till ett lönsamt företag i en tuff konkurrens.”

Juryns motivering till Årets Pionjär i Västerbotten:

Andreas Papacosta med företaget Protecta Medical AB:

”Andreas Papacosta fick entreprenörskapet med modersmjölken. Uppvuxen på Cypern, utbildad i England, verksam som företagare i Jordanien och Saudiarabien och entreprenör i Umeå sedan år 1985 – en sann entreprenör-veteran och innovatör!

Andreas Papacosta med företaget Protecta Medical AB har kunskap, hållbarhet och hälsa i fokus samt ambitionen att slå sin fars rekord och arbeta tills han är 80 år gammal! Den svenska vården kan se fram emot nya hållbara uppfinningar.”

Nybyggar- och Pionjär-priserna

Priserna instiftades 1999 av Stiftelsen IFS Rådgivningscentrum, som är en organisation som verkar för invandrarföretagande i Sverige. Sedan år 2000 är Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustav prisernas beskyddare. Insamlingsstiftelsen IFS Rådgivningscenter inledde ett samarbete med Almi Företagspartner 2005. Regionala Nybyggarpriset sponsras av SEB och Almi Företagspartner Nord AB.

För mer information, kontakta Edel Puntonet på tel 073-8191106 samt Andreas Papacosta på tel 076-6778477. På den bifogade bilden ser man Årets Nybyggare Edel Puntonet från vänster och Årets pionjär Andreas Papacosta till höger.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.