2014-06-02 15:50Pressmeddelande

Årets nyföretagare i Västerbotten

Den 4-5 juni lyfter vi Årets Nyföretagare i 13 av Västerbottens 15 kommuner i samband med Mötesplats Lycksele, ett årligt evenemang för näringsliv, offentlig sektor, akademin och allmänheten – med en förenande vilja att utveckla regionen. Prisutdelningarna ligger fördelade i tre ”heat” under båda dagarna – vid dessa tillfällen koras alltså 13 nyföretagare från 13 kommuner till Årets Nyföretagare med pompa och ståt.

Genom Mötesplats Lycksele önskar vi skapa en mötespunkt för entreprenörskapet – det handlar om att kontinuerligt föra entreprenörskapet framåt, skapa diskussion kring näringslivets möjligheter samt hylla länets näringsliv.

I år ser vi vinnare från alla branscher: handeln, servicesektorn, hotell- & pensionat med flera. Vi får möta goda förebilder på personer som valt att starta företag mitt i livet, men även dem som valt att överta befintliga företag.

Prisutdelare är Almi Företagspartner Nords VD Niklas Jonsson i samverkan med vårt projekt EntreprenörCentrum Västerbotten och i samarbete med Lycksele, Vilhelmina, Storuman, Åsele, Dorotea, Sorsele, Vännäs, Vindeln, Norsjö, Malå, Bjurholm, Robertsfors och Nordmalings kommun.

För mer information, kontakta Karolina Kollenmark Andersson, kommunikatör, tel 090-10 07 74.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas.
Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.

Om EntreprenörCentrum

EntreprenörCentrum är ett projekt i Västerbotten och Norrbotten som erbjuder en eningångslösning för människor som vill starta eller köpa företag, har en innovation eller vill utveckla sitt nystartade företag. Genom att integrera entreprenörskap och innovationer, på ett för projektet unikt sätt, bidrar projektet till att underlätta för länens invånare att få stöd och hjälp i sin närhet samtidigt som det är en kostnadseffektiv verksamhet för projektets finansiärer.

EntreprenörCentrum Västerbotten, som är ett av två systerprojekt i EntreprenörCentrum, finansieras av Bjurholm, Dorotea, Lycksele, Malå, Nordmaling, Norsjö, Robertsfors, Sorsele, Storuman, Umeå,Vilhelmina, Vindeln, Vännäs, Åsele kommun tillsammans med Region Västerbotten, Almi Företagspartner Nord AB (som även är projektägare) och EU.


Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.