2016-09-06 16:33Pressmeddelande

Årets Pionjär 2016 utsedd i Västernorrlands län

null

Framgångsrik företagare med utländsk bakgrund uppmärksammas

Vinnaren av Årets Pionjär Västernorrland 2016 tilldelas; Mohamed Tawhid - Solidic Export AB.
MED MOTIVERINGEN: Med hårt arbete och inspirerande mod har vinnaren visat att det finns goda möjligheter till företagande i Norrlands inland och dessutom utvecklat möjligheterna till ett välmående företag som i sitt senaste bokslut omsätter nära 100 miljoner kronor. Med världen som arena och Sollefteå som hemmabas - Årets Pionjär 2016 är Solidic Export AB.

Mohamed lämnade sitt yrke som läkare och startade företaget Solidic AB i Sollefteå. Han älskade sitt yrke som läkare men såg en potential i att sälja svenska träprodukter till framförallt sitt tidigare hemland Egypten. Numera täcker företaget större delen av Nordafrika men satsar även i Europa. Företaget exporterar inte bara träprodukter utan även ett nytänk i form av jämställdhet och hållbarhet. Tillsammans med sina samarbetspartners har man sett vinsterna med att jobba utifrån ett hållbart tänkande och det har visat sig vara ett vinnande koncept.

För mer information kring Årets Nybyggare-Pionjär Västernorrland, kontakta Joseph Daibess affärsrådgivare IFS, Almi Företagspartner Mitt AB, 060-16 35 62. http://aretsnybyggare.se/
För information om Almi Företagspartner, kontakta VD Eva Högdahl, 070-576 77 22

Kontakt vinnare: Sara Tawhid, Solidic Export AB, 070-453 28 75 Sara.tawhid@solidic.se


Om Årets Nybyggare
Priset Årets Pionjär är en priskategori under Årets Nybyggare och går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag, som står för nytänkande i sin bransch. Priset ska förutom att lyfta fram företagsamma individer med invandrarbakgrund även försöka bryta den stereotypa bild, som många har om invandrare och deras företag. Med priset vill Stiftelsen IFS stimulera andra att se företagande som reellt integrationsverktyg.
Ett steg i den riktningen är priset Årets Nybyggare där Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf är beskyddare. Priset delas ut varje år och ska ses som ett sätt att skapa förebilder och visa på goda exempel bland personer med utländsk bakgrund. Priset ska inspirera och visa att det, i Sverige, går att vara en framgångsrik företagare med utländsk bakgrund. Priset delas ut i samarbete med SEB.

Årets Nybyggare 2013 blev Milan Rupertsson, Ifab AB från Västernorrlands län, som efter att blivit en av två finalister till slut fick ta emot det nationella priset av Hans Majestät Carl XVI Gustav den 22 okt 2013 på slottet i Stockholm.

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.