2013-05-07 16:28Pressmeddelande

Årets Stora Företagardag – för åttonde året!

Årets Stora Företagardag startades 2005 i syfte att lyfta framgångsrika företag och företagare samt att visa på den roll de spelar för länets tillväxt och utveckling. Ett viktigt inslag är därför korandet av Årets Nyföretagare från 13  kommuner. Det positiva gensvar som mötte den lyckade premiären fick arrangörerna att fatta beslutet att Årets Stora Företagardag måste bli en årligen återkommande tradition. Nu är det åttonde året som Årets Stora Företagardag genomförs i Lycksele – den 16 maj är det dags igen.

Sedan starten har detta evenemang vuxit till att bli det enskilt viktigaste näringslivseventet för länets inland. Visionen har varit att skapa en mötespunkt för entreprenörskapet – det handlar om att kontinuerligt föra entreprenörskapet framåt, skapa diskussion kring näringslivets möjligheter samt hylla länets näringsliv.

I år har Lotta Gröning anlitats som konferencier – Lotta är moderatorn, föreläsaren och debattören som brinner för småföretagande och näringsliv, demokrati och samhällets utveckling. Hon är dessutom en av Sveriges främsta opinionsbildare. Till varje år bjuds också inspirerande föreläsare in, för att tillföra ny kunskap och inspiration till temat entreprenörskap – i år är det Mona Johansson, familjerättsgurun, som ger goda råd för både företagare och löntagare. Dessutom kommer Ann Järneström, utbildare i presentationsteknik, att föreläsa under rubriken ”Hur får du folk att spetsa öronen”. Lokala förebilder, en återkommande programpunkt, är i år Kurt Stenvall, Storumans
plastindustri AB, Storuman / Andreas Sundgren, Brännland Cider, Umeå / Gunbritt Nyberg, Senioruthyrning i Sweden AB, Umeå / Ulf Edlund, Edlunds Trä & Metall, Lögdeälvscamp AB, Nordmaling.

Årets Stora Företagardag arrangeras i år av EntreprenörCentrum Västerbotten, Almi Företagspartner Nord AB i samarbete med Lycksele, Vilhelmina, Storuman, Åsele, Dorotea, Sorsele, Vännäs, Vindeln, Norsjö, Malå, Bjurholm, Robertsfors och Nordmalings kommun. En av höjdpunkterna under Årets Stora Företagardag är när 13 nyföretagare från 13  kommuner koras som årets nyföretagare med pompa och ståt.

För mer information, kontakta Karolina Kollenmark Andersson, kommunikatör,
tel 090-10 07 74.


Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.

Om EntreprenörCentrum

EntreprenörCentrum är ett projekt i Västerbotten och Norrbotten som erbjuder en eningångslösning
för människor som vill starta eller köpa företag, har en innovation eller vill utveckla sitt nystartade företag. Genom att integrera entreprenörskap och innovationer, på ett för projektet unikt sätt, bidrar projektet till att underlätta för länens invånare att få stöd och hjälp i sin närhet samtidigt som
det är en kostnadseffektiv verksamhet för projektets finansiärer.

EntreprenörCentrum Västerbotten, som är ett av två systerprojekt i EntreprenörCentrum, finansieras av Bjurholm, Dorotea, Lycksele, Malå, Nordmaling, Norsjö, Robertsfors, Sorsele, Storuman, Umeå, Vilhelmina, Vindeln, Vännäs, Åsele kommun tillsammans med Region Västerbotten, Almi Företagspartner Nord AB (som även är projektägare) och EU.

 


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.