2014-09-24 19:02Pressmeddelande

Årets vinnare av SKAPAs stipendium samt Årets Nybyggare Jämtland 2014

null

Prisceremonin hölls den 24 september på Gamla Teatern i Östersund där Almi Företagspartner Mitts VD, Eva Högdahl samt landshövdingen Jöran Hägglund delade ut diplom, blommor och prischeck till samtliga pristagare.

Vinnaren av SKAPAs utvecklingsstipendium i Jämtland är Hans-Åke Pettersson med sin innovation: ”SGV, Säker Gravvård”.
Med motiveringen: Ostadiga gravstenar är ett stort och växande problem. Hans-Åkes egenutvecklade säkerhetssystem SGV ”Säker Gravvård” förankrar gravstenen och gör våra kyrkogårdar mer estetiskt tilltalande då problemen med sättningar minskar. SGV-systemet ger också ur en arbetsmiljösynpunkt en säkrare arbetsplats för både kyrkogårdsarbetare och besökare. Anordningen förenklar nya monteringar och underlättar det besvärliga arbetet av renoveringar av lutande gravstenar.

Vinnaren av Skapa Framtidens Innovatör i Jämtland är Emelie Lundqvist & Magnus Sellberg med sin innovation: "Rent-a-Plagg".
Med motiveringen: Högkvalitativa och funktionella kläder för skidåkning och friluftsliv är inte något som finns i var familjs garderob. Speciellt inte från klädesmärken som tar miljömässigt och socialt ansvar. Emelie och Magnus affärsidé är att göra funktionell utrustning tillgänglig för de som inte vill eller kan köpa kläder man normalt inte använder till vardags. Att hyra ut skid- och friluftskläder av bra kvalité är både miljövänligt, ekonomiskt och en långsiktig lösning för både människa och miljö. 

Vinnaren av Årets Nybyggare Nystart Jämtland är Ivo Krsek "ALFA Skogsservice AB"
Med motiveringen: Ivo kom för första gången till Sverige 2007 som plantsättare. Efter ett par år som säsongsarbetare inom skogsvård bestämde han sig för att stanna och bildade 2011 ALFA Skogsservice AB. Företaget utför planteringar, röjningar, inventeringar m.m. Första verksamhetsåret omsattes 8 miljoner, år två 13 miljoner, år tre 23 miljoner och i år är målet att omsätta så mycket som 35 miljoner kronor. Drivkraft, utveckling, förnyelse och förbättring är ett riktigt framgångsrecept. Känslan för kvalité har lett till direkta avtal med de stora bolagen och visar på att Ivos entreprenörskap inte har några gränser.

Mer information om priserna samt pristagarna finner du i bifogat pressmaterial.

Kontaktuppgift till Hans-Åke Pettersson: 070-521 31 08
Kontaktuppgift till Emelie Lundqvist: 0735-308440
Kontaktuppgift till Ivo Krsek: 073-0291959

För mer information kring Jämtlands nominerade för SKAPA-stipendiet, kontakta Mattias Eriksson - Almi Företagspartner Mitt AB, 063-57 11 14. http://www.stiftelsenskapa.se/

För mer information kring Årets Nybyggare Jämtland, kontakta Joseph Daibess affärsrådgivare IFS, Almi Företagspartner Mitt AB, 060-16 35 62.
http://aretsnybyggare.se/ 


Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.