2014-09-10 09:18Pressmeddelande

Årets vinnare av SKAPAs stipendium samt Årets Nybyggare Västernorrland 2014

null

Prisceremonin hölls den 9 september av landshövding Bo Källstrand i samverkan med Almi Företagspartner Mitts VD, Eva Högdahl på residenset i Härnösand. Det delades ut diplom, blommor och prischeck till samtliga pristagare.

Vinnaren av SKAPAs utvecklingsstipendium i Västernorrland är Jonas Boström med sin innovation ”Zertus Webguard”. Jonas innovation är en internetbaserad plattform vars syfte är att hjälpa den publika marknaden att hindra en öppen droghandel på internet.
– Priset är en bekräftelse på att jag kommit på något som är bra. Målet nu är att utveckla färdigt tjänsten så att den blir ett fungerande verktyg för kommuner, föräldrar med flera, för att
stoppa spridningen av nätdroger, säger Jonas efter mottagandet av priset. 

Ytterligare en utmärkelse, SKAPA Framtidens Innovatör, delades ut där syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer i åldersspannet 18-29 år.

Vinnaren i Västernorrland av Skapa Framtidens Innovatör är Malin Edlund & Tove Gulliksson ”Hysch". Tove och Malins innovation är unika ljuddämpande pappersvepor som dämpar ljudnivå i vardagen där det behövs.

Båda dessa pristagare går nu vidare som Västernorrlands representanter till den nationella tävlingen den 2 oktober i Stockholm. Då utses svensk mästare i innovationer vid en stor innovationsgala, där max tre vinnare kan dela på en summa av 550.000kr.

Framgångsrik företagare med utländsk bakgrund uppmärksammas
Vinnaren av Årets Nybyggare Pionjär Västernorrland
är Rasoul Zarar Ibrahim, Rasouls Food AB. Rasoul startade 2008 sin första Subwayrestaurang och idag driver han tre stycken på olika orter i länet. Han har genom sin målmedvetenhet och kreativitet visat att man med små medel och trots motgångar, kan etablera sig som företagare och bidra till tillväxten i länet.
– Det betyder jättemycket för mig att få det här priset. Jag ser det som en bekräftelse på att jag är på rätt väg och att det jag gör ger resultat. Resan har varit tuff, men jag har fått bra stöd från bland andra Almi och min bank SEB, säger Rasoul Zarar Ibrahim.

Mer information om priserna samt pristagarna finner du i bifogat pressmaterial.

Kontaktuppgift till Jonas Boström, "Zertus Webguard": 070-620 60 54
Kontaktuppgift till Tove Gulliksson "Hysch": 070-298 02 64
Kontaktuppgift till Rasoul Zarar Ibrahim "Rasouls Food AB": 076-000 08 52


För mer information kring Västernorrlands nominerade för SKAPA-stipendiet, kontakta Bengt Bergkvist - Almi Företagspartner Mitt AB, 0611-55 78 25. http://www.stiftelsenskapa.se/

För mer information kring Årets Nybyggare Västernorrland, kontakta Joseph Daibess affärsrådgivare IFS, Almi Företagspartner Mitt AB, 060-16 35 62.
http://aretsnybyggare.se/

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.