2016-06-22 09:00Pressmeddelande

Av Sveriges totalt nio platser till UCLA:s tillväxtprogram lyckades Halland ta två

DH Solutions från Halmstad och Kungsbackaföretaget Devicia har blivit utsedda att ingå i UCLA:s Global Access Program. Studenter från det världsberömda amerikanska universitetet ska under sex månader analysera bolagens utmaningar för internationell tillväxt.
Av Sveriges totala pott på nio platser, lyckades Halland få med två företag till det prestigefulla, globala programmet.

Det är Almi i samverkan med Vinnova som utser de svenska deltagarna till det globala utvecklingsprogrammet. För de två halländska företagens del innebär det att fem yrkesverksamma MBA-studenter ska hjälpa bolagen till nästa nivå.
– Det var bara totalt nio platser som var tillgängliga för Sverige och intresset var mycket stort. Halland lyckades få med två företag, varav ett dessutom drivs av en kvinna. Att lyckas knipa två platser är något vi är mycket stolta över, och det visar också att Hallands företag är väldigt konkurrenskraftiga över hela Sverige, säger Magdalena Johansson, VD för Almi Halland.

Analyserar verksamheten
DH Solutions Joakim Gustafsson och Devicias Elisabeth Liljensten kommer att besöka universitetet i Los Angeles och studenterna under ett flertal tillfällen under det kommande halvåret. De amerikanska studenternas uppgift blir att analysera verksamheterna. I december ska de presentera sina resultat och komma med idéer och förslag på hur DH Solutions och Devicia ska driva sina internationaliseringsprocesser framåt.

Kontakt
Magdalena Johansson, VD Almi Halland, 070-566 38 21
Elisabeth Liljensten, 0723-611 968
Joakim Gustafsson, 035-17 91 09

ALMI Halland
Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån och riskkapital möter vi kunderna i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära kunderna på 40 orter över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.