2019-12-19 14:27Pressmeddelande

BMJ Betong växer mest i Värmland 

Från vänster  Lars Wik, Wraptech, tredje plats, Magnus Nyman, BMJ Betong, första plats och  Hadzo Arnautovic, Arvika-Eda taxi som tog andra platsen.Från vänster Lars Wik, Wraptech, tredje plats, Magnus Nyman, BMJ Betong, första plats och Hadzo Arnautovic, Arvika-Eda taxi som tog andra platsen.

 

Det företag som under ett år växt mest vinner Almis tillväxtliga. BMJ Betong som bland annat jobbar med betonghåltagning, vajersågning och rivning toppar årets lista med en tillväxt på hela 224 procent. 

 

På knappt tre år har trion i BMJ, Patrik ”Biffen” Svensson, Magnus Nyman, och Jesper Johansson, etablerat sig i byggbranschen.  Stora investeringar i Värmland inom bland annat BillerudKorsnäs har gett företaget en flygande start. Siffrorna talar sitt tydliga språk. Första året omsatte de nyblivna företagarna 2,4 miljoner. Senaste året landade omsättningen på 47,9 miljoner. Hårt arbete och en kärna av mycket kunniga medarbetare har gett resultat.

 

- Vi har fått en bättre start än vi någonsin kunde tro och prognosen för 2020 ser mycket bra ut, säger Magnus Nyman, vd och en av delägarna i BMJ Betong.

 

Almi, som startade Tillväxtligan 2002, vill på olika sätt att lyfta fram företagare i Värmland som vill växa och utvecklas.

 

- Genom Tillväxtligan sätter vi fokus på företag som växer, men som också lyckas göra det med bibehållen lönsamhet. Många företagare är vardagshjältar vi vill visa att vi ser vilket bra jobb de gör, säger Peter Christenson, ansvarig för Tillväxtligan på Almi Värmland.

 

På andra plats detta år finns Arvika-Eda taxitransporter och på tredje plats hamnar Wraptech, som sysslar med teknisk utrustning för dagligvaruhandeln.  Att hamna på tio-i-topplistan innebär att företagen får diplom som bevis för sina prestationer och dessutom möjlighet att träffa övriga högpresterande företagare. 

 

- Det är många duktiga företagare som ligger på listan och det är superkul att få lyfta fram dem på det här sättet, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland.

 

För mer information kontakta:

Peter Christenson, ansvarig för Tillväxtligan, Almi Värmland, 0708-14 93 76

 

Fakta om Tillväxtligan
Värmland tog initiativ till Tillväxtligan 2002. Fakta kommer från UC. Jämförelsen görs mellan två bokslut.

 

Plats

Företag

Omsättningsökning

1

BMJ Betonghåltagning & Entreprenad AB

  224%

2

Arvika-Eda Taxitransporter AB

 206%

3

Wraptech Svenska AB

 134%

4

El-Center Lennart Klarström AB

 115%

5

Sp-Gruppen AB

 113%

6

Weldtec i Molkom AB

 106%

7

Smidcon AB

   94%

8

R.L.T Rör & Lining Teknik AB

   84%

9

Bygg Christian i Värmland AB

   81% 

10

Elms Byggnadsfirma AB

   75%

 

Företagen i Tillväxtligan ska uppfylla följande kriterier:

  • Omsättningsökning
  • Företaget ska ha 5 till 249 anställda, omsätta 5 till 500 miljoner, ha ett rörelseresultat som överstiger 100 000 kr och sunda finanser.
  • Tillväxten ska till största delen skett organiskt.
    Högst procentuell omsättningsökning hamnar på första plats.

 

 

 


Om Almi

Vi investerar i framtida tillväxt! Almi erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen Almi Invest AB. De regionala dotterbolagen ägs till 51 procent av moderbolaget och till 49 procent av regionala ägare och erbjuder lån och affärsutveckling. Almi Invest ägs till 100 procent av moderbolaget och bedriver riskkapitalverksamhet. Almis verksamhet ska utgöra ett komplement till den privata marknaden avseende företags behov av finansiering och affärsutveckling.


Kontaktperson

Anna Lundmark Lundbergh
Vd, Almi Värmland
Anna Lundmark Lundbergh