2015-11-18 10:00Pressmeddelande

Bröderna Tossi fick stöd av Almi och crowdfundingsajten Kickstarter

null

Med de trådlösa bluetoothlurarna Pugz vill bröderna Vahid och Hamid Toosi revolutionera marknaden. För att komma igång fick de stor hjälp av ett innovationslån från Almi.
– Almis stöd har varit extremt avgörande för oss, säger Pugz vd Hamid Toosi.

Det som särskiljer Pugz från andra trådlösa hörlurar är att användaren kan ladda dem i bland annat telefonen samtidigt som de används. Hemligheten: En unik och patenterad magnetkontakt som Pugz kallar ”The Squircle”.

– Vi ville förbättra användarupplevelsen och startade med ett blankt papper när vi gick in i det här projektet. Från början var vi inte säkra på att det gick att skapa något sånt här, men nyckeln till lösningen var magnetplattan, säger Hamid Toosi.

För att få hjälp med finansieringen vände de sig till Almi som beviljade ett innovationslån. Något som visade sig avgörande för att iden skulle kunna bli verklighet.

– Vi hade kommit en bit på vägen när vi träffade Almi första gången. De tyckte att vår idé var innovativ och valde att stötta oss – och det är något som har varit avgörande för att vi snabbt skulle kunna komma igång, säger Hamid Toosi.

Stödet från Almi använde Pugz till utveckling av produkten. Därefter vände sig företaget till crowdfundingsajten Kickstarter och där exploderade intresset. Drygt 10 000 användare har bidragit med hisnande 12 miljoner kronor, vilket gjort Pugz till Sveriges mest framgångarna Kickstarter kampanj någonsin och en av de främsta i plattformens historia.

För mer information

Hamid Toosi, CO-founder och CEO tel. 076-817 77 99

Emil Idevall, Finansieringsrådgivare Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB tel. 08-458 14 45

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.