2015-05-12 07:30Pressmeddelande

Capillarys teknik lyfter världens finaste golfbanor

null

Le Golf National i Paris, en av världens främsta golfbanor ska nu ska nu renoveras med hjälp av svensk teknik. Banan ägs av Franska Golfförbundet och här spelas ett av världens största idrottsevenemang, Ryder Cup 2018. Det är Capillary Concrete AB som fått storordern, ett av Almi Invest portföljbolag där också golfikonen Annika Sörenstam ingår som ägare.

Capillary Concrete® är en banbrytande svensk teknik för att bygga bl a golf-bunkrar med total fuktkontroll där sanden hålls helt ren och i perfekt konsistens. Materialet har en helt unik förmåga att både dränera bort överskottsvatten och samtidigt hålla fukthalten genom kapillär stigning vid torr väderlek. Capillary Concrete® håller på att förändra hur man bygger golfbunkrar världen över och har stor potential att även förändra hur gräsytor byggs i framtiden då det sparar upp till 90% av bevattningsmängden.

– Vi har valt ut Capillary Concrete® baserat på materialets unika funktion och styrka. Efter flera tester och utprovningar på vår bana, har vi konstaterat att det är det bästa materialet för vårt projekt att bli en absolut världsklass golfbana, säger Alejandro Reyes, ansvarig Greenkeeper på Le Golf National.

Sparar vatten

Annika Sörenstam investerade tidigare i år i Capillary Concrete® AB då hon såg potentialen i materialets förmåga att användas för att spara bevattningsvatten.

–Vattenbristen är snart det största problemet för golfens utveckling i världen. Genom det unika sättet som Capillary Concrete® kan både dränera snabbt och bevattna underifrån så kan man spara upp till 90% på bevattningen vilket är mycket spännande. Capillary Concrete® gör verkligen skillnad när det gäller att spela och sköta golfbanor, säger Annika Sörenstam.

Capillary Concrete® AB startades 2012 av den svenske golfentreprenören och greenkeepern Martin Sternberg med hjälp av Almi Innovationsbron AB. Till dags dato har över 2 000 bunkrar installerats från Skandinavien, Europa, Sydafrika, Asien, Australien och USA och omsättningen 2014 har redan överträffats under första kvartalet 2015. Capillary Concrete® använder en speciell form av bränd expanderad lera som ballast kombinerad med olika polymerer som ger materialet dess speciella fuktbalanserande förmåga.

– Almi Invest investerade 2013 och det är mycket roligt att Capillary Concrete® AB nu fått detta genombrott på marknaden, säger Johan Falk, Investment Manager, på Almi Invest.

För ytterligare information kontakta:

Martin Sternberg, CGCS, Capillary Concrete, tel + 46 70 550 01 23 martin@capillaryconcrete.com

Johan Falk, Investment Manager, Almi Invest, tel + 46 70 326 20 19 johan.falk@almi.se

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almi.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare och investerar i unga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.