2015-03-27 14:24Pressmeddelande

Chans att bli svensk mästare i innovationer genom SKAPA

Innovationstävlingen SKAPA 2015 - Sveriges största och mest prestigefyllda innovationspris. Innovationer är viktiga för Värmlands och Sveriges tillväxt. Fler innovativa produkter och tjänster på marknaden skapar fler jobb. Därför är SKAPA viktig inte bara för innovatören utan också för att kunna visa upp förebilder. Personer som lyckats bra med sina innovationer kan inspirera andra. SKAPA-tävlingen gör nytta!

Även i år utser Almi Företagspartner Värmland tillsammans med en expertjury de regionala pristagarna. Vi hoppas på att få in riktigt många bra bidrag och kanske till och med ta hem förstapriset till Värmland!

Sista dagen för anmälan är den 7 april. Efter det kommer alla värmländska bidrag att bedömas av en expertjury sammansatt av personer både från Almi och andra organisationer.

SKAPA-priset delas ut till två regionala vinnare
Dels till en person i kategorin SKAPA-priset 2015 och dels i kategorin SKAPA Framtidens Innovatör (person under 30 år). Dessa två vinnare får en prissumma på 15.000 kr var från Almi Värmland.

Vi kommer också att med hjälp av SEB dela ut ett extra hederspris på 5000 kr.

De regionala vinnarna av SKAPA-priset och SKAPA Framtidens Innovatör kommer att representera Värmland vid riksfinalen i Stockholm den 5 november. Där tävlar de om totalt 500.000 kr respektive 75.000 kr i prispengar.

Vad har SKAPA inneburit för tidigare vinnare?
Så här säger några av pristagarna i SKAPA 2014.


Marwan Semaan - Red Poodle systems. Projekt FielDo. Regional vinnare av SKAPA-priset 2014

- Efter SKAPA 2014 har det hänt en hel del i bolaget. FielDo är nu lanserad hos Telia i Sverige, Sonera i Finland samt hos Samsung Knox. Att vinna den regionala delen av SKAPA 2014 har skapat stor nyfikenhet och intresse omkring oss och har öppnat många dörrar för oss. Deltagandet var som en fantastisk resa - som att vinna Melodifestivalen. Jag hoppas att jag kommer på en ny bra idé i framtiden för att få göra om den här resan.

Kontaktuppgifter: http://redpoodle.se, marwan@redpoodle.se
tel 076-555 77 80

Jan Thor och Peter Olsson - PJ´s Bus safety. Projekt Överkörningsskydd för bussar. Regional vinnare av SEB hederspris 2014.

- Utvecklingen av överkörningsskyddet för bussar har gått bra och vi har nyligen fått en stor order till 160 bussar. Dessutom har vi knutit till oss många nya bra samarbetspartners på vägen. En lärdom vi gjort är att det finns väldigt många personer här i landet som utvecklar innovationer. Man ska inte vara rädd för att ta hjälp av de som redan har gjort sin innovationsresa. Har man en bra idé som man tror på så ska man köra hela vägen, annars kommer man att få ångra sig.

Kontaktuppgifter:

http://pjbussafety.se/, jan@pjbussafety.se tel 070-856 21 99

För mer info om tävlingen:

www.stiftelsenskapa.se

Martin Bergstrand, projektledare SKAPA-priset 2015
martin.bergstrand@almi.se
tel 070-680 48 80

Anna Lundmark Lundbergh, vd
anna.lundbergh@almi.se
tel 070-814 93 77

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.