2011-08-15 09:32Pressmeddelande

Clipsource genomför nyemission och satsar på internationell etablering

Videotjänsten Clipsource har genomfört en nyemission som tillför bolaget 4 Mkr. Kapitalet ska användas för att finansiera en internationalisering av verksamheten samt för att vidareutveckla företagets marknadsplats för nyhetsvideor. Nyemissionen tecknas av ALMI Invest samt en mindre grupp privata investerare.

Clipsource lanserades 2010 som Sveriges första presstjänst för rörlig bild. Sedan dess har journalister på över 200 redaktioner registrerat sig som användare för att få tillgång till gratis videoklipp från källor som Kanal 5, TV4, SF, Nordisk Film, Norstedts, Bonnierförlagen och Arla.

Nyligen lanserades även en marknadsplats som möjliggör för medier att köpa och sälja videoklipp mellan varandra. Visionen är att Clipsource ska bli internationella och lokala mediers viktigaste källa för rörliga bilder.

− Det blir allt vanligare att tidningar får in unika videoklipp från sina läsare och ofta efterfrågas dessa klipp även av andra medier. Clipsource är den första tjänsten som på ett smidigt sätt hanterar transaktioner och leveranser av video mellan medieaktörer, säger Dan Willstrand, VD på Clipsource.

Den fulltecknade nyemissionen ska användas för att internationalisera verksamheten samt för att vidareutveckla tjänsten för både leverantörer och publicister av videoinnehåll.

För mer information kontaktaDan Willstrand, VD Clipsource, 073-625 76 02, dan.willstrand@clipsource.se
Johan Crona, Investment Manager Almi Invest Stockholm, 073-984 31 35, johan.crona@almiinvest.se

Om Almi Invest
Almi Invest skapar förutsättningar för entreprenörledda tillväxtföretag att växa genom att på regional basis och tillsammans med andra aktörer på riskkapitalmarknaden investera kapital och kunskap. Almi Invest är organiserat i sju regionalt baserade riskkapitalfonder och ägs av Almi Företagspartner AB tillsammans med regionala aktörer. www.almiinvest.se

Om Clipsource
Clipsource är Sveriges största presstjänst för rörlig bild. Sedan lanseringen 2010 har journalister på nästan 200 nordiska redaktioner anslutit sig för att få tillgång till videoinnehåll från företag som t ex TV4, Kanal 5, SF, Nordisk Film, Norstedts, Arla m fl. I april 2011 öppnades också möjligheten för alla anslutna medier att köpa, sälja och byta nyhetsvideor mellan varandra. Att ansluta sig till Clipsource är helt kostnadsfritt och utan åtaganden. Clipsource ägs av grundarna Dan Willstrand, Jens Ander och Johan Wiklund samt av externa finansiärer.Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.