2013-08-27 15:44Pressmeddelande

CUT43 SYSTEM och RESIZE DESIGN är Västerbottens främsta uppfinnare 2013!

null

Almi Företagspartner Nord har varit handläggare och utsett den som ska representera Västerbotten i
Sveriges mest prestigefyllda uppfinnartävling, nämligen Stiftelsen SKAPAs utvecklingsstipendium på 600 000 kr som fördelas på maximalt tre nationella vinnare i samband med mässan ”Eget Företag” i Stockholm den 3 oktober. Detta sker vid SKAPA Innovationsgala samma kväll i närvaro av prins Daniel.

Almi Företagspartner Nord delar ut ett stipendium till den bästa innovationen i Västerbotten, ett stipendium att användas till mässdeltagande eller annan marknadsaktivitet.

SKAPA-stipendiet har funnits sedan 1986. Pristagare blir den eller de som gjort de mest förtjänstfulla insatserna när det gäller nyskapande och kreativitet som leder till kommersiella möjligheter inom det tekniska och industriella området.

Ytterligare en utmärkelse, SKAPA Framtidens Innovatör, delas ut där syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Alla födda mellan 1983 och 1994 har nu chansen att vara med och tävla om 150 000 kronor. Även här utses en regional representant som går vidare till den nationella finalen.

Prisutdelare har Almi Företagspartner Nords VD Niklas Jonsson varit.

Almi Företagspartner Nords beslut beträffande nominerad innovatör, att vara Västerbottens representant till Stiftelsen SKAPAs innovationspris:
Ett stipendium på 20 000 kr och nominering till Västerbottens deltagare i SKAPA 2013 tilldelas;

HANS HÄLLSTRÖM, SVERRE ARONSSON och URBAN SJÖGREN

Motivering: CUT43 System utses till Västerbottens länsvinnare 2013 utifrån den samlade bedömningen, som visar att projektet CUT43 System, genom stor kreativitet och teknisk höjd, har löst problemet med kapsprickor inom skogsavverkning. Lösningen bidrar även till att minska stilleståndstider, slitage och energianvändning för skogsskördare.

Almi Företagspartner Nords beslut beträffande nominerad ung innovatör, att vara Västerbottens representant till Stiftelsen SKAPAs innovationspris till Framtidens Innovatör:
Ett stipendium på 10 000 kr och nominering till Västerbottens deltagare i Skapa Framtidens Innovatör 2013 tilldelas;

VIKTOR LINDBÄCK

Motivering: Resize Design utses till Västerbottens vinnare av SKAPA Framtidens Innovatör 2013. Resize designade möbelserie för små utrymmen möjliggör, på ett stilfullt och intelligent sätt, snabb installation utan åverkan.

För mer information, kontakta Karolina Kollenmark Andersson, Almi Företagspartner Nord,

tel 090-10 07 74 

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.