2016-09-15 11:55Pressmeddelande

Dags att nominera Årets uppfinnarkvinna 2016

null

Priset delas ut av uppfinnareföreningen tillsammans med Almi, två parter som arbetar nära varandra i Dalarna.

Almi har ett nationellt uppdrag att fler idéer kommersialiseras. För att lyckas med det arbetar vi dels med specialiserade innovationsrådgivare i en marknadsinriktad innovationsprocess men också i ett nära samarbete med uppfinnareföreningen lokalt.

Anna Rosengren är Rådgivningschef på Almi Företagspartner, hon säger att Almi tycker att utmärkelsen Årets uppfinnarkvinna är extra viktig eftersom uppfinnarbranschen idag är mansdominerad.

Det innebär att det säkerligen finns många idéer från kvinnor som inte kommer vidare till marknaden vilket i förlängningen betyder att Sverige går miste om innovationer. Den här utmärkelsen gör att förebilder lyfts fram och det kan uppmuntra och inspirera fler kvinnor att satsa på att utveckla sina idéer.

Så om du känner du någon kvinna som bör uppmärksammas för sina uppfinningar eller om du kanske själv den personen så uppmanas du att ta chansen att göra en nominering till Årets uppfinnarkvinna 2016. Förutom 75000 kronor i stipendium innebär priset ära och mycket god publicitet. Priset kommer att delas ut på Stockholmsmässan den 10 november.

---

Nominera via mejl till info@uppfinnare.se och ska innehålla följande information:

  • För och efternamn på den du vill nominera
  • E-postadress till den du vill nominera
  • Kort beskrivning av produkten eller tjästen som den nominerade har tagit fram
  • Länk till eventuell hemsida och sociala medier
  • Motivering med fokus på hur den nominerade inspirerar andra kvinnor till uppfinnande

För mer information kontakta:

Lina Renberg 0725088865 lina.renberg@almi.se

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.