2012-12-07 12:12Pressmeddelande

DataChassi AB stärks med utökat antal ägare

Västkustens Affärsänglar (VastAF), Almi Invest och Volvo Group Venture Capital investerar via en nyemission i DataChassi AB, ett företag som utvecklar, producerar och säljer stöldskyddsutrustning med fokus på lastbilstransporter, entreprenad- och skogsbruksmaskiner. De årliga stölderna från lastbilar i Europa uppgår till över 80 miljarder kronor per år. Bara i Sverige uppgår värdet till 2 miljarder kronor och mörkertalet på antal stölder och värde är stort. Stöldrisken är dessutom ett växande arbetsmiljöproblem för chaufförerna, som snart inte vågar stå still. 

”DataChassi’s produkter erbjuder ett fantastiskt stöd för det växande problemet med stöld av gods och bränsle. Vi ser företaget som ett intressant investeringsobjekt då man är relativt ensam på en näst intill obruten marknad” säger Jan Åke Jonsson, tidigare VD i Saab Automobile AB och ny styrelseordförande i DataChassi AB.

Företaget har under sin uppbyggnadsfas sökt och fått 4 olika patent. Produkterna DC Safelog och DC Tankguard, båda i kombination med DC Serviceportal, har nyligen marknadsintroducerats och börjat säljas på den svenska marknaden. I planeringen ligger successiv introduktion i övriga Europa.

”Vi möter ett stort intresse när vi presenterar våra produkter eftersom kunderna d.v.s. varuägarna, speditörerna och åkerierna, är trötta på att bli av med gods och diesel och det finns inget motsvarande vårt system. Vi är glada för de nya delägarna som med kapital och kompetens kommer att stödja oss i vårt arbete med att komma ut med våra produkter till rätt kunder på rätt sätt och med ett marknadsanpassat pris” säger Tomas Bagge, VD för DataChassi AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Jan-Åke Jonsson, ordförande Datachassi AB, VastAF, janake@vastaf.se
Tomas Bagge, VD DataChassi AB, tomas.bagge@datachassi.com 
Tarja zu dem Berge, Fund Manager, Almi Invest, 070 918 58 96, tarja.berge@almiinvest.se

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.