2014-09-25 17:08Pressmeddelande

De regionala SKAPA-vinnarna har utsetts i Halland

null

Den 23/9 hölls en prisutdelningsceremoni på Slottet i Halmstad och de regionala SKAPA-vinnarna utsågs. Stiftelsen SKAPA har två priser till lovande innovatörer; SKAPA Utvecklingsstipendium och SKAPA Framtidens Innovatörer.

De regionala vinnarna har utsetts av en jury bestående av regionala aktörer.
De halländska vinnarna går nu vidare till den nationella tävlingen, där samtliga regionala vinnare ställs mot varandra. Under mässan ”Eget Företag” i Stockholm den 2/10 får samtliga regionala vinnare presentera sitt företag för en jury. Vinnaren presenteras sedan under kvällens Innovationsgala.

Samtliga regionala vinnare erhåller en prischeck om 15 000 kronor som delas ut av Almi Företagspartner Halland AB, och tävlar samtidigt om total prissumma om 650 000:- i riksfinalen.

Vinnaren i SKAPA Utvecklingsstipendium Halland har tilldelats: Anders Nilsson, Newsreps

Med motiveringen: Anders Nilsson har utvecklat en tjänst för att effektivisera bevakningen av nyheter för olika typer av mediahus. Genom denna tjänst kan mediabranschen nå kostnadseffektivisering i sin nyhetsbevakning, vilket många aktörer brottas med idag. Tjänsten baseras på en applikation för smartphones, baserad på GPS-teknik, som skickar ut uppdrag till användarna inom önskat område. Därefter väljer användaren, dvs de som har tillgång till applikationen, att utföra uppdraget eller ej. Vid acceptans öppnas applikationen upp och användaren kan därefter rapportera nyheten genom, video, audio, bilder samt text. När användaren är nöjd med sin rapportering sänds materialet från sin smartphone till mediabeställaren. Dessutom får mediahusen tillgång till användarna genom en chatt som ger dem möjlighet att få tilläggsinformation, källgranska, ställa frågor mm. Projektet är nu inne i en utvärderingsfas tillsammans med mediabranschen. Marknadsintroduktionen skall ske under 2014.

Vinnaren i SKAPA Framtidens Innovatörer har tilldelats: Isak Ladeborn, IRMA

Med motiveringen: Isak Ladeborn har tillsammans med sitt utvecklingsteam tagit fram ett intelligent träningsarmband som användaren bär på sig hela dygnet. Den mäter sömnkvalitet, daglig aktivitet samt puls- och träningsaktivitet. Träningsarmbandet lär känna sin användare och rekommenderar därefter lämplig träning som utvecklar individen på ett hälsosamt sätt. Användaren får på detta sätt hjälp med egna individuella träningspass, hjälp med sin målbild, få information om eventuell överträning eller om det finns fara för sjukdom. Denna personliga analys har tidigare endast varit möjlig för topp-atleter. Genom IRMA blir den automatiserad och tillgänglig för alla. Armbandet kommunicerar med en tillhörande applikation för smartphones som ger användaren all behövlig information. Armbandet innehåller sensorer i form av pulsoximeter och accelerometer samtidigt som det fungerar som klocka. Genom att använda avancerad mätteknik tillsammans med de egenutvecklade algoritmerna ger IRMA användaren en professionell guide/coach för sin träning.

För mer information, kontakta:

Conny Nilsson
Innovations- och Finansieringsrådgivare på Almi Företagspartner Halland AB
070-545 38 94
conny.nilsson@almi.se

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.