2015-10-14 08:59Pressmeddelande

De vann Årets innovatör och Framtidens innovatör

ALMI Företagspartners Innovationsråd i Kronobergs län har tillsammans med Älmhults idéförening utsett Årets Innovatör i Kronobergs län. Priset på 15 000 kronor går till Tomas Liljenfors, Bryne AB som utvecklat en produkt som både minskar kostnaderna och ökar kvalitetsäkerheten inom lättmetallindustrin.

Juryns motivering till det vinnande bidraget – Loopen: ”Tomas Liljenfors, Bryne AB, har tagit fram Loopen, ett engångsverktyg av miljövänligt material för att kvalitetssäkra gjuteriprocessen. Kombinationen av gammal teknik och ny kunskap kan man med denna innovation revolutionera industrin. Hans innovativa och patentsökta lösning ger ett snabbt och lättavläst resultat. Genom ett fokuserat utvecklingsarbete har de tagit fram en produkt som kommer att göra ett stort avtryck i lättmetallsindustri runt om i världen.”

Till vinnare av priset som Framtidens Innovatör utsågs Madelene Lundgren med sitt projekt: Switch. Prissumman är även här 15.000 kronor.

Juryns motivering till det vinnande bidraget – Switch: ”Madelene Lundgren har identifierat och löst ett vardagligt problem hemma hos de flesta smådjursägare med sin produkt Switch. Med en enkel och miljövänlig produkt, rengör man buren snabbt och effektivt, utan spill. Det finns möjlighet för produkten att snabbt nå en internationell marknad då behoven är liknande över hela världen, vilket innebär en trolig snabb tillväxt för produkten.”

”Länspriset kommer ALMI Företagspartner att dela ut i samband med Tillväxtdagen på residenset i Växjö den 14 oktober” säger Gisela Mattisson, innovationsansvarig på Almi. Pristagarna kommer även att vara länets representanter vid den nationella SKAPA prisutdelning i samband med Driva Eget-mässan i Stockholm den 5 november. Det nationella utvecklingsstipendiet är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel och delas årligen ut av Stiftelsen SKAPA. Syftet med stipendiet är att uppmuntra initiativ och att medverka till att nyskapande och kreativitet i landet tillvaratas mer effektivt. Bakom utvecklingsstipendiet står Stiftelsen SKAPA. Det är ett av landets största och mest prestigefyllda uppfinnarpris.

För mer information kontakta:
Gisela Mattisson, ALMI Kronoberg, tel. 0470-70 74 17

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.