2017-01-18 09:40Pressmeddelande

Digital succé när länets företag ville synas på nätet

null

Under tisdagen samlades 150 företagare i Uppsala för att lära sig mer om att synas på nätet i Almis och Googles Digitalakademi. – Intresset är enormt. Vi blev överbokade med en gång och nu står redan ett 40-tal i kö. Vi planerar därför att anordna ytterligare ett utbildningstillfälle så snart vi bara kan, säger Ywonne Bölja, som är ansvarig hos Almi Uppsala. Digitalakademin är en avancerad utbildning i digitala verktyg som genomförs dels på plats och dels online. Deltagarna får lära sig hur de blir hittade online, strategier för annonsering, vilka nätkanaler de bäst ska använda, analys av hemsidan och hur deras företag kan expandera till andra marknader.

Bättre möjligheter för länets företag

Av de över 10.000 företagare i hela landet som hittills deltagit uppger tre av fyra att de har lyckats utveckla sina företag efter avslutad utbildning hos Digitalakademin. – Av de som deltog under tisdagen fanns deltagare från både små och medelstora företag och en bra representation av både unga och äldre, kvinnor och män. Vi hoppas att vi har lyckats bidra till bättre möjligheter för länets företag att finna nya kundgrupper och nya marknader, säger Ywonne Bölja.

Digitala verktyg stärker konkurrenskraften

Utbildningen är uppdelad i fyra olika tillfällen på totalt 16 timmar och är helt kostnadsfri för deltagarna. - De flesta företag förstår vikten av att utnyttja digitala verktyg för att stärka sin konkurrenskraft, men har saknat handfasta tips och verktyg för att komma igång. Digitalakademin syftar till att ge alla möjligheten att växa online, säger Gustav Radell, marknadschef för Google Sverige.

För ytterligare information:

Ywonne Bölja, Almi Uppsala, mobil, 073 080 63 55

Lars Mårdbrant, kommunikationsdirektör och projektansvarig hos Almi Företagspartner, mobil 070 314 34 34

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.