2017-04-21 14:17Pressmeddelande

Digitalakademin gör Hälsinglands företag konkurrenskraftiga

null

Digitalakademin är en utbildning för företag att använda digitala kanaler för att nå en större marknad och göra fler affärer. Det är en avancerad och kostnadsfri utbildning i digitala verktyg som genomförs på plats i Hudiksvall under två heldagar, den 2 och 9 maj. Deltagarna får lära sig hur de blir hittade online, strategier för annonsering, vilka nätkanaler de bäst ska använda, analys av hemsidan och hur deras företag kan expandera till andra marknader.Det finns också möjlighet att komplettera utbildningen med ett kursmaterial som finns online.

Lina Renberg på Almi är ansvarig för att ta Digitalakademin till Hudiksvall. Hon berättar att det är ett samarbete mellan Almi och Google och har arrangerats i städer över hela Sverige. Hittills har vi utbildat över 10000 företagare i digitala kunskaper.

- Vi hoppas att många företag i Hälsingland ska se detta som ett gyllene tillfälle att skaffa sig bättre verktyg för att göra affärer digitalt, säger Lina Renberg.

Företagenfår konkreta tips och verktyg
Tre av fyra deltagare uppger att de har lyckats utveckla sina företag efter avslutad utbildning hos Digitalakademin.

- Att flera miljarder människor världen över idag har tillgång till internet leder till ökad konkurrens på alla marknader, men också nya digitala möjligheter. De flesta företag förstår vikten av att utnyttja digitala verktyg för att stärka sin konkurrenskraft, men har saknat handfasta tips och verktyg för att komma igång. Digitalakademin syftar till att ge alla möjligheten att växa online, säger Gustav Radell, marknadschef för Google Sverige.

Svenska företag ska stärka konkurrenskraften
Genom Digitalakademin vill Almi och Google att svenska företag ska bli bättre på att utnyttja digitaliseringens möjligheter. Digitalakademin lär företagare att bli mer framgångsrika på nätet och därmed bättre hävda sig i den alltmer hårdnande internationella konkurrensen.

Välkommen till:
Plats: Kulturhuset Glada Hudik, Rådhusgatan 2, Hudiksvall

Tid: tisdag 2 maj och tisdag 9 maj, kl. 9-16
Presskontakt: Lina Renberg, lina.renberg@almi.se eller 072-508 88 65

Om ni vill vara med på utbildningstillfällen så går det mycket bra, ta gärna kontakt så ordnar vi det!

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.