2017-11-23 07:00Pressmeddelande

Digitalakademin inleddes med kickoff på Munktell Science Park

null

Almi och Google välkomnar företagare i Eskilstuna och Sörmland till Digitalakademin. Digitalakademin är ett initiativ där syftet är att utbilda svenska företag till att bättre ta tillvara på de möjligheter som digitaliseringen erbjuder. I november och december kommer Digitalakademin till Eskilstuna under fyra olika utbildningstillfällen, i veckan inleddes Digitalakademin med en kickoff på Munktell Science Park i Eskilstuna. 

I veckan hölls en kickoff inför Digitalakademin, där bland annat årets utbildare Ludvig Andén och Lars Mårdbrant, Kommunikationsdirektör på Almi Företagspartner fanns på plats. Digitalakademins utbildningspaket består av fyra utbildningsträffar som täcker allt från online-närvaro, e-handel och digital verksamhetsstyrning till hur man skapar trafik till sin hemsida och gör sig synlig på nätet. Lars Mårdbrant som är Kommunikationsdirektör på Almi Företagspartner, trycker på vikten att främja digitalt småföretagande. 
– Genom Almis samarbete med Google kan vi välkomna företagare med jämna mellanrum till vårt utbildningsevent Digitalakademin och det är vi mycket stolta över. Det är viktigt för oss att våra företagare får möjligheten att växa och synliggöra sig själva - även online. Tack vare vårt samarbete med Google kan vi erbjuda dem den möjligheten, säger Lars Mårdbrant, Kommunikationsdirektör, Almi Företagspartner.

Digitalakademins främsta uppgift är att ge alla möjligheten att växa online. Nu är det dags för företagare i Sörmland och framför allt Eskilstuna att få chansen att gå på Digitalakademins utbildning. Eskilstuna är en region som traditionellt sett sammankopplas med stora industrier och Näringslivsdirektören hoppas därför på stor uppslutning även bland småföretagen.
– Eskilstuna är en industriellt stark ort, men det är viktigt för oss att även synliggöra småföretagen i området. Vi hoppas att fler egen- och småföretagare i Sörmland ska se Almis initiativ som en fantastisk möjlighet att utveckla sitt eget företag, men även regionen, säger Niklas Edmark, Näringslivsdirektör på Eskilstuna Kommun.

Ludvig Andén på den Google certifierade partnerbyrån Universal Avenue kommer att hålla i utbildningarna.
– Enligt mig måste vi öka medvetenheten om vikten av digitalt småföretagande. Genom Digitalakademin vill jag ge småföretagare handfasta tips, tankar och idéer om hur de kan ta sin verksamhet online, till nästa nivå, säger Ludvig Andén VP Sales & Marketing på Universal Avenue.

Digitalakademin har arrangerats i städer över hela Sverige och hittills har över 10 000 företagare utbildats i digitala kunskaper genom Almi och Googles samarbete.

Digitalakademins fyra påbyggbara utbildningstillfällen i Eskilstuna, Mälardalens Högskola:

23 november ”Online närvaro”

28 november ”Få fler kunder”

6 december ”Driv trafik till din hemsida”

11 december ”Implementering och utveckling”

För mer info och anmälanhttps://goo.gl/cqH7k4

Kommunikationsansvarig, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland:
Maya Estelle, +46 730 822 797, maya.estelle@almi.se

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.