2016-02-24 07:00Pressmeddelande

​Digitalakademins kick-off i Luleå livesänds

null

Digitalakademin, Almi och Googles utbildningsinitiativ för småföretagare, kommer äntligen till Norrbotten och Luleå. För att så många som möjligt ska kunna delta vid kick-offen den 16 mars, kommer den att livesändas.
– Vi har ett län som täcker ungefär 40 procent av Sveriges yta. Att livesända eventet innebär att alla som vill kan delta, säger Malin Correia, kontorschef Almi Nord.

Almi har tidigare berättat om Digitalakademin som är ett samarbete mellan Almi och Google. Projektet har som målsättning att skapa tillväxt i svenska företag genom att erbjuda kostnadsfri utbildning för företagare i digitala kunskaper. Tanken är att utbildningstillfällena ska bidra till ökad kännedom om och sänka tröskeln för företag att använda digitala kanaler. Hittills har utbildningarna hållits på åtta olika orter i Sverige.

– Utbildningarna har varit mycket uppskattade på de orter vi hittills besökt i Sverige och det känns väldigt bra att nu kunna erbjuda denna utbildning även i Luleå. Med kunskaper om hur man driver trafik till sin hemsida och skapar en bättre närvaro online har deltagande företag kunnat utvecklas och växa, säger Gustav Radell, marknadschef för Google i Sverige.

Under våren kommer ytterligare 11 svenska orter att gästas av utbildningen där Luleå den 16 mars har sin kick-off. Malin Correia är glad att utbildningen har nått norröver.
– Vi har en stark digital agenda här i Norrbotten, framför allt med tanke på att Facebook har en av sina största datahallar här via The Node Pole, och att vi generellt arbetar mycket med datautveckling. Då bör företagarna också vara långt fram när det kommer till den digitala närvaron, säger Malin Correia.

Digitalakademins kick-offer har tidigare livesänts, däribland från Umeå och Falun, vilket öppnade upp möjligheten för ännu fler att delta.
– Eftersom det finns ett tak på antalet personer som får vistas i lokalerna är det praktiskt att kunna livesända kick-offen, men också de långa avstånden som gör att folk har svårt att ta sig, var en av orsakerna, säger Malin Correia. 

Du har fortfarande möjlighet att anmäla dig till både kick-offen och utbildningstillfällena, läs mer och anmäl dig här. Sista ansökningsdag till kick-offen är 9 mars. 

Du kan streama livesändningen här ifrån

Kontakt Almi Nord
Karolina Kollenmark-Andersson
karolina.kollenmark-andersson@almi.se
Tel: 070-521 10 91

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.