2016-05-27 07:30Pressmeddelande

Digitalhungriga Skåneföretag får ny chans att utbilda sig

null

Hög efterfrågan på Almis och Googles Digitalakademi:
Skånes små och medelstora företag har förstått möjligheterna att växa med hjälp av internet. Den 31 maj erbjuds nu länets företag för tredje gången ett kostnadsfritt utbildningsevent i Malmö anordnat av Almi och Google.

 – Efterfrågan har varit stark och vi räknar med att drygt 900 skånska företagare hittills kommer att ha genomgått utbildningen. Det är mycket glädjande, säger Anders Norman, VD för Almi Skåne. Seminariet ingår i en landsomfattande kampanj, som ska leda till att runt 5.000 företag får tillgång till utbildning innan året är slut. Redan har närmare 3.000 utbildats varav alltså drygt 900 väntas bara i Skåne. Seminariet är en del av det officiella programmet under Skånes Innovation Week som pågår den 30 maj till den 3 juni.

Stärkt konkurrenskraft hos skånska företagare
Behoven skiljer sig åt mellan företag och med Digitalakademin vill Google och Almi erbjuda företagare, oavsett inriktning, grundläggande kunskaper i att använda digitala verktyg och stärka konkurrenskraften. Områden som kommer att tas upp handlar bland annat om närvaro på nätet, e-handel och hur man får fler kunder. - Vi vill stärka konkurrenskraften hos svenska företag genom att erbjuda en kostnadsfri utbildning, säger Lars Mårdbrant, kommunikationsdirektör hos Almi Företagspartner.

Malmöseminariet den 31 maj
Under kickoffen medverkar Peter Fule, Google, Lars Mårdbrant, Almi och Carin Daal, Region Skåne. Därefter följer inspiration och trendspaning om digitaliseringens möjligheter där Googles Certifierade partnerbyråer delar med sig av digitala tip. Moderator är Ulrika Ek. Utbildningsblocken handlar om närvaro online, att får fler kunder, hur man driver trafik på hemsidan, prioriteringar, att implementera och att utveckla den digitala investeringen. Medverkande vid dessa pass är Sam Hirbod, Knowit, Arash Gilan, Viva Media, Maria Eckerwall, TopVisible och Liselott Lading, Resultify.

För ytterligare information kontakta:
Anders Norman, VD Almi Skåne, Tel 070 926 46 98
Filippa Freijd, kommunikationsansvarig Almi Skåne, Tel 070-679 39 36
Lars Mårdbrant, Kommunikationsdirektör Almi Företagspartner, Tel 070 314 34 34.

www.digitalakademin.se

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.