2016-10-24 08:00Pressmeddelande

Efterlängtad kickoff för Digitalakademin i Nyköping

null

Nu kommer Digitalakademin, utbildningsinitiativet av Almi och Google, till Nyköping. Maria Karlsson, näringslivschef i Nyköpings kommun, berättar vad det innebär för företagen.
Utbildningen avdramatiserar och gör arbetet konkret för dem som haft lite eller ingen kontakt med digitala kanaler, samt utvecklar de som är igång och vill ta nästa steg. Vi ser bara möjligheter med detta, säger hon.

Digitalakademin riktar sig till företagare som vill utveckla sin kunskap om digitaliseringens möjligheter. Enligt Tina Mardla, finansieringsrådgivare i Nyköping på Almi Stockholm Sörmland, finns det generellt en stor kunskapsbrist på området och det dyker ständigt upp nyheter.
– Digitaliseringen är en pågående process. Det räcker inte längre att ha en hemsida utan företagen måste vara aktiva i att driva trafik till den. Med utbildningen vill vi på Almi ge företagen de verktyg som krävs för att de ska hänga med i utvecklingen, säger hon.

På kickoffen, som efterföljs av fyra fristående utbildningstillfällen, berättar flera erfarna talare, från bland annat Almi och Google, om vad digitaliseringen konkret innebär och hur den kan användas för att utveckla företag. Representanter från två lokala företag, Stora hotellet och Kila möbler, kommer att berätta om deras digitala resa. Kickoffen är öppen för alla oavsett om man avser att delta i hela utbildningen, delar av den, eller endast utbyta erfarenheter med andra företagare på kickoffen.
– Det är första gången vi ser den här typen av turnéstopp i Nyköping och vi tycker att det är extra roligt när vi får företagen att träffas vid fysiska utbildningstillfällen. Jag tror att det här kan ge mersmak för fler lokala initiativ, säger näringslivschefen Maria Karlsson.

Under utbildningen får deltagarna lära sig hur man bygger upp en hemsida från grunden och fokus ligger på att utforma användarvänliga hemsidor som ger fler betalande kunder. Genom utbildning i sökmotoroptimering (SEO) och utveckling av sociala medier kan företagen nå ut till en större kundkrets och spara pengar på marknadsföring.
– Det handlar om hur du skapar en närvaro på nätet. Syns du inte så finns du inte. Oavsett om du är etablerad eller ny företagare, kan du dra nytta av det som lärs ut och identifiera utvecklingsområden i ditt eget företag, säger Tina Mardla.

För mer information om Digitalakademin och anmälan.

Digitalakademins Kickoff

Datum: 8 novemberPlats: Culturum, Hospitalsgatan 4 i Nyköping
Tid: kl 16:00-18:00

Kontakt:
Tina Mardla, Finansieringsrådgivare Nyköping, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland,
0155-45 10 79,tina.mardla@almi.se

Maya Estelle, Kommunikationsansvarig, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland,
08-458 14 04,maya.estelle@almi.se

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.