2014-09-30 15:42Pressmeddelande

Emanuel Dohi - Årets Nybyggare - Pionjär i Nord

null

Den 30/9 kl. 11.00 hölls en prisutdelningsceremoni på Stadshuset i Umeå och Årets Nybyggare, priskategori Pionjär, utsågs. Priset Årets Nybyggare – Pionjär går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag som står för nytänkande i sin bransch.

Priset Årets Nybyggare instiftades av IFS (Internationella Företagarföreningen i Sverige, idag en
integrerad verksamhet inom Almi Företagspartner) 1999 för att premiera vår tids nybyggare, personer med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag. Med detta pris vill vi accentuera vikten av mångkultur, integration och framför allt företagare med utländsk bakgrund.

Vinnaren har utsetts av en jury bestående av företrädare från SEB, Almi Företagspartner Nord AB och Almis IFS-rådgivare. Finalisten och pristagaren för Almi Företagspartner Nords utmärkelse går nu vidare till den nationella tävlingen, där samtliga regionala vinnare ställs mot varandra. Det nationella priset delas ut av H. M Konungen Carl XVI Gustav under en prisutdelningsceremoni på det Kungliga Slottet den 7/10.

- Årets Nybyggare Pionjär har tilldelats: Emanuel Dohi, Dohi Sweden AB

Med motiveringen:  ”Dohi Sweden är en digital innovationsbyrå som erbjuder kompletta lösningar, tjänster och produkter genom att kombinera strategi, teknik och design. Verksamheterna verkar idag framförallt inom upplevelse- och medieindustrin och har ett 80-tal medarbetare fördelade på fyra kontor, i Umeå, Sundsvall, Växjö och Stockholm.

Dohi Sweden AB har sedan starten för 4,5 år sedan vuxit från ca 800kkr till en förväntad omsättning vid innevarande års slut på ca 80.000kkr. Tillväxten har skett på ett målmedvetet sätt där ägarens personliga värderingar verkar spegla resultatet i bolaget."

I Dohi Sweden ingår Dohi Society (utbildning/event), Dohi Entertainment (dataspel, gamification), Dohi Publishing (tidskrifter) och Dohi Venture (investment).

Så här säger Emanuel själv om utmärkelsen:

– Jag är jättestolt över att få ta emot det här priset – för att vara en nybyggare och en pionjär. Vi har hela tiden sett oss som nybyggare på Dohi Sweden, som pionjärer i ett digitalt landskap där vi mutar in ett område, kavlar upp skjortärmarna och jobbar tillsammans för att göra avtryck både nationellt och internationellt.

– Jag ska verkligen göra mitt bästa i Stockholm för att representera regionen. De har fortfarande en bild ibland av norra Sverige som inte stämmer. Vi har världens bästa bredband häruppe, världens bästa designutbildning och en uppsjö framgångsrika digitala bolag. Det är ingen slump utan resultatet av bra förutsättningar, bra utbildningar och ett grymt driv hos många bra människor.

 

För mer information, kontakta: Claudia Esberg, IFS-rådgivare på Almi Företagspartner Nord AB, mobil: 072-203 79 18

Bildförklaring: Från vänster till höger Niklas Jonsson, VD Almi Nord, Mirjana Amovic, IFS-Rådgivare Almi Nord, Emanuel Dohi, Claudia Esberg, IFS-Rådgivare Almi Nord samt Mikael Carlson, kontorschef SEB i Umeå.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.