2017-06-12 12:58Pressmeddelande

Entreprenörer med hållbarhetsfokus samlas i Åre

null

Med den högst aktuella frågan kring global uppvärmning, miljö och hållbarhet så arrangerar Almi ett pitchevent för entreprenörer med hållbarhetsfokus.

Startups från hela Sverige kan nominera sig och bli ett av 10 utvalda bolag som får möjlighet att pitcha inför rutinerade investerare och expertis inom hållbara affärer. Priset till vinnaren är 25 000 kr.

Eventet genomförs fredag den 22 september på Holiday club i Åre och är en del av Åre Sustainability Summit.

FN har satt upp 17 globala mål för hållbar utveckling. På Almi är vi övertygade om att det inom dessa områden finns gyllene tillfällen för entreprenörer att skapa bra affärer.

Entreprenörer som är aktuell för att bli antagen till pitcheventet ska med sin idé bidra till genomförandet av de globala målen och passa in på följande:

  • Utvecklar en innovativ produkt eller tjänst som kan göra skillnad för vår livskvalitet och/eller vårt sätt att använda jordens resurser.
  • Befinna sig i tidig fas, dvs. kommer inom kort eller har nyligen introducerats på marknaden.
  • Har stor potential att bli lönsam.

Pitcha för panel och publik

Deltagande bolag får värdefull återkoppling på sina affärsideér och pitchar samt möjligheter att nätverka med investerare och expertis inom affärsutveckling och hållbarhet. Alla deltagande bolag kommer att få pitcha på stora scenen inför samtliga besökare på Åre Sustainability Summit och får även tillgång till monterplats. Vinnaren utses av panelen och får en prischeck på 25 000 kronor.

Som deltagare i vårt Startup event kan man också kostnadsfritt ta del av hela programmet för Åre Sustainability Summit och få ny kunskap och inspiration inom hållbarhetsområdet och knyta nya värdefulla kontakter.

Deadline för nominering är redan 30 juni!

Nominera här

För ytterligare information kontakta:
Eva Högdahl, VD, Almi Företagspartner Mitt, +46 70-576 77 22, eva.hogdahl@almi.se

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.