2017-10-20 07:00Pressmeddelande

Entreprenörer prisas på Tessinska Palatset

null

I måndags avslöjades vilka som tagit hem den prestigefulla entreprenörsutmärkelsen som Årets Nybyggare och Årets Pionjär i Stockholm 2017. Chelsie Bielkheden med sitt företag Chelsie’s Organic Gourmet Products och Robeir Saliba, entreprenören bakom det innovativa företaget Flexident stod som segrare vid prisutdelningen på Tessinska palatset. Prisutdelare var tf. landshövding Åsa Ryding i samverkan med Carl-Henrik Koit, vd Almi Företagspartner Stockholm Sörmland och Jonas Aulin, stf. regionchef Storstockholm, SEB.

Årets Nybyggare, premierar personer med utländsk bakgrund som med begränsade resurser och under en kort period har nått framgång i sitt företagande. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram goda exempel och inspirera andra att våga satsa på sina idéer. I år tog Chelsie Bielkheden hem priset för hennes  granola-imperium då hon på kort tid lyckats bli framgångsrik med en blomstrande verksamhet.

Juryns motivering till valet av Årets Nybyggare Stockholm 2017 Chelsie Bielkheden:

Orädd entreprenör som växte sig ännu starkare genom sina motgångar.

För nio år sedan var hon en av dem som möttes av finanskrisens konsekvenser. Hon hade precis startat ett café i Vancouver och verksamheten blev en ohållbar ekvation. Trots den tunga erfarenheten vågade hon än en gång ge sig in entreprenörskapets bana i Stockholm.

Vinnare av Årets Nybyggare 2017 är Chelsie Bielkheden för hennes outtröttliga drivkraft att nå sina högt satta mål. På bara tre år har hon utvecklat en blomstrande granola-verksamhet med tio olika produkter hos 80 olika butiker, caféer och hotell runtom i Stockholm. Tack vare Chelsies orädda natur och vilja att göra verklighet av sina drömmar har hon idag har en verksamhet som omsätter över en miljon kronor per år. Idag står hon som grundare till ett framgångsrikt företag som tog sina första steg i hennes eget kök.

Det andra priset Årets Pionjär tillföll Robeir Saliba som skapat ett tillväxtföretag och som står för nytänkande i sin bransch. Vi hoppas att fler låter sig inspireras av Robeirs starka entreprenörskap i och med nomineringen av hans framgångsrika företag Flexident. Jerelyn Nilsson, Flexident tog emot priset Årets Pionjär Stockholm 2017 å Robeir Salibas vägnar.

Juryns motivering till valet av Årets Pionjär Stockholm 2017 Robeir Saliba:

Uppväxten med en företagsam pappa inspirerade till mångmiljon-företag.

Han lämnande Aleppo, i Syrien, som liten för att slå nya rötter i Tensta, i Stockholm. Under sin uppväxt fick han se sin pappa starta verksamheter från noll och han hjälpte till i hans restauranger och livsmedelsbutiker på helgerna. Det blev hans inspiration till att senare utbilda sig till tandläkare, och lägga grunden för hans kommande karriärsresa som blommade ut i Wales och nådde nya höjder väl tillbaka i Sverige.

Robeir Saliba är nominerad till priset Årets Pionjär för hans branschledande företag Flexident. En tandvårdsklinik som prioriterar och underlättar tillvaron för den äldre generationen och personer som lider av sjukdomar som hindrar dem i deras vardag. Robeirs ödmjukhet och förmåga att se människor och möta dem helt efter deras förutsättningar har bidragit till att han idag har 40 medarbetare som delar hans värdegrund och ett företag som omsätter 40 miljoner kronor per år.
- Detta pris känns som ett kvitto på det hårda arbetet som vi har lagt ner på att höja ribban för mobil tandvård genom att se till att även sjuka, som har svårt att ta sig till tandläkaren, ska kunna ta del av god svensk tandvård, i sitt eget hem säger Robeir. 

Den 26 oktober koras den nationella vinnaren på Stockholms slott. H.M. Konung Carl XVI Gustaf delar ut priset.

Detta är Årets Nybyggare
Priserna delas ut i två kategorier: Årets Nybyggare och Årets Pionjär. 
Årets Nybyggare får ett stipendium på 10 000 kronor från Almi och SEB. Priserna ska inspirera och visa att det i Sverige går att vara en framgångsrik entreprenör med utländsk bakgrund. Dessa individer är med och skapar tillväxt i näringslivet med nya innovativa företag. Sedan år 2000 är Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf prisernas beskyddare.

Kommunikationsansvarig
Maya Estelle, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland, 0703-082 27 97 maya.estelle@almi.se

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.