2013-06-13 10:40Pressmeddelande

Erfaren företagsledare tar över ordförandeskapet i Almi Halland

null

Halmstadsbon Åsa Keller Wannem har tillträtt som ny ordförande för Almi Halland. Hon efterträder
Per Stenström, som nu lämnar ordförandeposten. Hon har en bred erfarenhet från inte minst servicebranschen. Hon var VD för det snabbväxande hemtjänstföretaget HomeMaid och är idag driftsområdesdirektör för serviceföretaget Sodexos verksamhet i västra och mellersta Sverige.

– Halland är ett riktigt företagarlän. Jag ser fram emot att ta del av att utveckla den höga tillväxtpotential som finns hos så många företag. Samverkan med högskolan, inkubatorn, Science Park och de expansiva kommunerna blir intressant. Vad jag hoppas är att fler små och medelstora företag vet vad Almi kan erbjuda tillsammans med banker och andra samarbetspartners där Almi har sin tydliga roll. Det gör skillnad, säger hon i en kommentar.

”Det är mixen som gör Almi så intressant”
Åsa Keller Wannem betonar vikten av att kombinera råd, lån och kapital.

– Det är mixen som gör Almi så intressant för mindre företag. Jag har varit med i alla led och kan
rollerna. Det ska bli spännande att följa det på ett mer övergripande plan, säger hon.

Med utgångspunkt från sin egen företagarkarriär vill hon peka på betydelsen av att ha en egen drivkraft, en grundmurad tro på affärsidén, men samtidigt inte vara naiv och måla upp rosa drömmar. Man måste kritiskt själv ta ställning till om idén är trovärdig och ibland vara beredd att ta hjälp. – Ta in
nytt blod i företaget. En extern styrelseledamot till exempel. Det kan ge den gnista som behövs, säger hon. Hon vill också lyfta fram mentorskapets betydelse för många företag. - Jag har själv haft mentorer. Det ger perspektiv, ett ifrågasättande och goda råd, menar hon.

Suttit med i regeringens Välfärdsutvecklingsråd
Åsa Keller Wannem är sedan hösten förra året driftområdesdirektör för Sodexo, som är ett  av Nordens ledande s.k. Service Managementföretag, som erbjuder näringsliv och offentlig sektor
supporttjänster. Sodexo i Norden har 11 000 medarbetare och omsätter 7,5 Mdr. Det är dock en internationell koncern som är verksam i 80 länder med 420 000 medarbetare. Fram till förra året var hon VD för HomeMaid i över 10 år och på VD-posten sedan 2003. Hon deltog i företagets uppbyggnad i en bransch, som började från scratch i och med RUT-reformen.

– Nu har det blivit rumsrent att ta hjälp med hushållsnära sysslor för att få vardagen att gå ihop, säger hon. Hon har också suttit med i regeringens Välfärdsutvecklingsråd och arbetat som affärsutvecklare.

För ytterligare information kontakta:
Magdalena Johansson, VD, Almi Halland, mobil 070 566 38 21
Åsa Keller Wannem, ordförande Almi Halland, mobil 070 673 54 50

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.