2015-06-12 14:16Pressmeddelande

​EU-pengar satsas på företag i Kronoberg

null

Med hjälp av pengar från EU:s regionala utvecklingsfond kan Almi genom projektet Växarena satsa ännu mer på småföretagarna.
– Nu kan vi lägga ner mycket mer resurser på varje enskilt företag, säger Elisabet Forslund, projektledare.

Projektet riktar sig till företagare i Kronobergs län som har två till 49 anställda som vill växa och öka sin omsättning och anställa fler. Sedan tidigare har Almi, Region Kronoberg och sex kommuner satsat pengar i projektet. Genom att Växarena ansökan till den Europeiska regionala strukturfonden godkänts fördubblas nu den totala summan som satsas på Almis projekt Växarena till 12,8 miljoner kronor.

Tillväxtsamtal för företagarna

Pengar som de kommande tre åren kommer att läggas på insatser till företagen, bland annat i form av rådgivning, konsulttjänster, föreläsningar och grupper som genomgår olika utvecklingsprogram.

– Vi har som mål att ha tillväxtsamtal med 250 företag för att utröna ambitionen och viljan att utvecklas. Och sedan kommer vi välja ut 90 stycken företag som vi kommer att ha djupare kontakt med under projektet, säger Elisabet Forslund.

Fokus på olika problem

Växarena har redan smygstartat och flera företagare inom flera olika branscher har gått med i projektet. Redan nu har projektet startat två olika grupper som dels fokuserar på exportmarknadsfrågor och även utmaningar som kan dyka upp hos företag som växer snabbt. Med hjälp av EU-medel kan nu Almi starta fler grupper.

– Den ena gruppen, som startar i september, är riktad till företag som befinner sig i det första tillväxtstadiet. Vi planerar även en grupp med fokus på försäljning och marknadsföring, där ser vi ett behov hos företagen. Det kan också bli grupper med ägarskiftesfokus och program för turistföretag, säger Elisabet Forslund.

Kontaktperson: 
Elisabet Forslund, projektledare Växarena: 0470-707 404

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.