2016-04-07 15:56Pressmeddelande

Fem bolag från regionen till semifinal i nationell tävling

null

Fem av 18 bolag i den nationella tävlingen Almi Pitch kommer från Jämtland och Västernorrland. De nådda dit i hård konkurrens eftersom det i år var väldigt bra bolag som deltog i tävlingen. Detta enligt investmentbolaget eEquitys Magnus Wiberg som finns i Åre för att hitta nya bolag att investera pengar i och bedöma de framträdande (pitch) bolagen gör.

– Vi bedömer två kriterier. Dels om det är ett affärsmässigt bolag som kan attrahera investeringar och växa sig stort, men också att se om personerna på scenen på fyra minuter kan framföra ett budskap som vi som investerare förstår och kanske på sikt vill investera pengar i, säger Magnus Wiberg, eEquity.

Utifrån ett 100-tal nominerade bolag från hela Sverige valdes 18 ut att pitcha för en kunnig och kapitalstark investerarpanel. Nio av dessa kom från Jämtland och Västernorrland och fem lyckades gå till semifinal. Frida Stein, grundare och delägare till träningssajten MyMowo var ett av semifinalbolagen.

– Jag var sjukt nervös men det handlar om att utmana sig själv. Att bygga bolag är inte en dans på rosor, men det är väldigt kul. Vi har kommit en bit på väg, men söker nu ytterligare kapital för att kunna fortsätta lansera vår tjänst och det här är ett bra tillfälle. Feedbacken från investerarna har varit mycket värdefull, säger Frida Stein MyMowo.

Efter den fyra minuter långa pitchen har investerarna tio minuter på sig att ge feedback, både positiv och konstruktiv sådan.

– Bästa pitch vinner 100 000 kronor att användas i det fortsatta utvecklingsarbetet. Pengarna är så klart värdefulla men hela dagens övning ger de här bolagen väldigt mycket. Varje entreprenör får värdefull feedback från mycket kompetenta investerare och det är minst lika värdefullt som pengarna, säger Eva Högdahl, vd Almi Mitt.

Regionens semifinalbolagen är

Klipptid.nu (Föllinge), Thomas Hallberg, 070-523 22 54

Klira (Sundsvall), Patrik Nilsson, 072-705 77 71

ChildFoodFactory (Östersund), Catharina Sundqvist, 070-640 90 98

MyMowo (Östersund), Frida Stein, 070-696 67 83

Zero Parallax (Åre), Rikard Ahlstrand, 072- 878 16 04

Övriga semifinalbolag

Individual Labs

myClosetRoom

NoseOption

Brain Stimulation

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.

Kontakt: Eva Högdahl, vd Almi Mitt tel. 070-576 77 22


Kort information om bolagen

Klira är en revolutionerande webtjänst för att radikalt minska gäldenärers skulder samt öka betalningsbenägenheten. Klira är Sveriges första tjänst för att samla och förhandla inkassoskulder. Inkassobolagen får via Klira en "mjukare" kontakt med gäldenären som genererar fler avslut och större intäkter. Gäldenärerna får med "mina sidor" månatliga uppdateringar av skulder och statistik, lättförståeliga diagram och översikt, nya erbjudanden från inkasso, uppföljning vid sluförda betalplaner och rådgivning med chat. Kliras kunder är inkassobolag och geldenärer, initialt i Sverige.

MyMOWOs affärsidé är att erbjuda ett brett utbud av träningsmöjligheter dygnet runt via internet till ett lågt pris så att så många som möjligt har möjligheten att träna. På MyMOWO handlar allt om rörelse, om att alla typer av rörelse räknas. Vi tycker att träning ska handla om bättre hälsa och om glädje, energi och lust i första hand - inte om måsten, att bränna fett och gå ner i vikt. Att kroppen kommer att förändras när du rör på dig är ju självklart, därför vill vi hellre fokusera på att hjälpa dig att hitta glädjen i att träna och skapa goda vanor än att hålla koll på resultatet.

Klipptid.nu är en nyskapande, nylanserad produkt som dels gör det otroligt enkelt att hitta en ledig frisör när man behöver det och dels skapar en tydlig och effektiv närvaro online för frisörer som annars inte har kunskapen eller förmågan. Klipptid.nu rankas redan 1:a på Google och är större än hitta.se i flera svenska städer. Plattformen ger inte bara frisörer en enkel hemsida och synlighet i toppen på Google, utan även möjligheten att fritt annonsera alla sina lediga tider mot de kunder som klipptid.nu når. Som kund är det hur enkelt som helst! Du väljer bara en tid och en plats, så visar vi dig vilka frisörer som har en ledig tid just nu!

ChildFoodFactory är en ekologisk, närproducerad barnmat där varje smak är paketerad för sig. Rena smaker av olika grönsaker och kött eller fisk stimulerar barns smakutveckling och dessutom erbjuds en dessert bestående av en smaskig frukt- eller bärkompott som fås med varje måltid. ChildFoodFactory är ett företag med starka värderingar och en brinnande passion för naturlig mat. Vi lägger stor omsorg i valet av ekologiska råvaror från svenska bönder och våra recept är alla framtagna i samarbete med vår dietist.

Zero Parallax Technologies is breaking down the last barrier for making high quality Virtual Reality video creation accessible for anyone by resolving the “parallax issue” and providing a hassle free turn-key solution for making content for Virtual Reality YouTube.We have developed a patent pending camera technology, which allows to film fully spherical video and seamlessly edit and upload the video to VR Youtube. Our business model has two streams of revenue. Firstly, from hardware technology licensing for sales of the camera (we are already in discussion with Sony and Samsung). Second stream of revenue is planned from pay-per-use online servicing fees from Youtube content creators.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.