2012-10-18 22:28Pressmeddelande

Fler kvinnliga entreprenörer med utländsk bakgrund i Umeå

I Sverige ska alla, oavsett etnisk bakgrund, ha samma förutsättningar att starta och driva företag. Almi Företagspartner drog hösten 2011 igång ett fyrårigt program, iK, investera i invandrarkvinnor, som går ut på att skapa förutsättningar för att fler kvinnor med utländsk bakgrund ska starta och utveckla sina företag. En rad aktiviteter har genomförts under det gångna året som riktar sig till dessa entreprenörer. 17 inspirationsseminarier har anordnats runt om i Almis regionala bolag sedan starten. Den 18:e oktober har turen, för andra gången, kommit till Almi Nord. Den här gången i Umeå. Näringsdepartementet är initiativtagare till programmet.

Programmet är rikstäckande och drivs inom Almis IFS rådgivning.
- Av Almis utlåning under 2010 gick 21 procent till invandrare. 33 procent av utlåningen gick till kvinnor. Nu vill vi öka andelen invandrarkvinnor bland våra kunder. Det är därför viktigt att vi lyfter fram aktiviteter där målgruppen kan få information om hur man startar och driver företag – samlat på ett och samma ställe, säger Maroun Aoun, VD för IFS Rådgivningscentrum.

Under Almi Nords inspirationsseminarium kommer bland andra IFS-företagsrådgivare Mirjana Amovic, finansieringsrådgivare Robert Olofsson, Kvinnoagent Anna Forss, egenföretagare Mofida Al Ashi och IFS Nybyggarambassadör Nadja Hatem att informera och inspirera.
– Det är viktigt att vi tar tillvara på all den kompetens som finns i vårt samhälle. Därför är jag extra glad att Almi Nord återigen kan anordna ett seminarium som syftar just till att skapa en jämnare spelplan där alla som vill får samma möjligheter till att bli egenföretagare. Responsen från förra årets deltagare var otroligt positiv, vilket gör att vi förstår hur viktiga dessa dagar är, säger Sten-Anders Gustafsson, VD Almi Nord.

Tid: torsdag, 18:e oktober, klockan 11.00–14.30 Plats: Restaurang Rex på Rådhustorget, Umeå För mer information: Cassandra Bota, projektsamordnare iK, investera i invandrarkvinnor 0730 - 58 24 85

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.