2018-03-14 16:57Pressmeddelande

Fler nyanlända ska starta företag

Nu startar Almi ”Snabbspår Start-Up-sala” som ska få fler nyanlända att starta och driva företag.

Företagande underlättar nyanländas integration i det svenska samhället och är en viktig väg till sysselsättning. Redan idag utgör personer med utländsk bakgrund en betydande del av företagarsverige. Snabbspår Start-Up-sala ska se till att resurser i form av entreprenörsanda, kompetens och erfarenhet omvandlas till reellt företagande.

Snabbspår Start-Up-sala ska leda till att fler nyanlända i Sverige startar företag. Syftet är att ta tillvara tidigare erfarenheter och kompetens av företagande och att hjälpa nyanlända att snabbare komma igång med företagande.

  • Att komma till ett nytt land är inte alltid lätt och skapa sin egen sysselsättning kan vara fylld av utmaningar. Region Uppsala ser potentialen och med hjälp av Almi vill vi underlätta för nyanlända med företagsidéer att starta företag i länet. Säger Toni Jonsson, Regional utvecklingsledare näringsliv på Region Uppsala

Det erbjuds både fysiska möten och digitala verktyg. Fysiska möten med starta-eget-information hålls på lätt svenska. Möten innebär också en möjlighet för nyanlända att bygga upp ett nätverk. Genom digitala verktyg och filmer informeras man på lätt svenska om grundläggande ämnen vid företagsstart såsom marknadsföring, ekonomi och juridik.

  • Allt som gör det enklare för de nyanlända som vill starta företag är positivt. Det är bra för både samhället och individen. Snabbspår Start-Up-sala är ett sätt att möjliggöra det, säger Mehran Tehranchi rådgivare och ansvarig för Snabbspår Start-Up-sala på Almi.

Snabbspår Start-Up-sala drivs av Almi Uppsala med stöd av Region Uppsala.

Besök almi.se/uppsala för mer information om möten och seminarier som hålls i hela länet.
Start-Up-sala genomförs med finansiering från Tillväxtverket och Region Uppsala.

För ytterligare information kontakta:
Mehran Tehranchi, rådgivare och ansvarig för Snabbspår Start-Up-sala, tel 076-146 32 52
Toni Jonsson, Regional utvecklingsledare näringsliv, Region Uppsala, tel 072-71 821 22

Om Almi
Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.