2015-11-04 10:30Pressmeddelande

Företag i Västra Götaland kan bli bättre på digitalisering

Företag som har kommit långt i digitalisering omsätter mer, och är framför allt mer lönsamma. Det skulle företag i Västra Götaland tjäna på. Därför anordnar Almi Väst, tillsammans med Google, gratis utbildning.

Digitalakademins mål är att västsvenska företag ska bli bättre på att utnyttja digitaliseringens möjligheter. Det kan företag i Västra Götaland ta rygg på.

– Det vi ser är att de företag som har lärt sig att utnyttja de digitala kanalerna är mer lönsamma. Vi vill att västsvenska företag ska skapa tillväxt i regionen, därför gör vi den här satsningen, säger Sara Wallin, vd för Almi Väst.

Kostnadsfri utbildning
Almi Väst och Google kommer hålla gemensam kostnadsfri utbildning för västsvenska företag i Göteborg i januari. Den består av fyra utbildningstillfällen och täcker allt från online närvaro, e-handel, och digital verksamhetsstyrning till hur man skapar trafik till sin webbsida och får fler kunder.

– Undersökningar visar att små och medelstora företag som arbetar aktivt med digitalisering har ökat omsättningen med fem till tio procent. De som till stor del använder digitala vinster har samtidigt fördubblat sina vinster. Man får en hävstångseffekt på digitala insatser, säger Sara Wallin.

Almi och Google har som mål att totalt 5 000 företag i hela landet ska gå den kostnadsfria utbildningen.

Kontakt
Sara Wallin, VD Almi Företagspartner Väst, 0706-37 43 00

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.