2014-05-12 14:09Pressmeddelande

Första länsprisutdelningen 2014 för SKAPA-priset i Karlshamn

null

I Karlshamn delades 2014 års länspriser för Blekinge län ut den 10 maj av landshövdingen Berit Andnor-Bylund på Kreativum.

Länsvinnare i Blekinge av SKAPA Utvecklingsstipendium blev Tomas Sareklint och länsvinnare av SKAPA Framtidens Innovatör, avsett för personer under 30 år, blev Märta Nelson och Arvid Johansson.

Vardera priset är på 15 000 kr som ALMI Blekinge bidragit med. Länsvinnarna deltar sedan på den nationella finalen i Stockholm den 2 oktober där de får 10 000 kr resp. 5 000 kr och chansen att
vinna upp till en halv miljon kronor.

SKAPA – priset har utdelats i över ett kvarts sekel och är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Priset delas ut till uppfinnare med innovativa idéer.

Ansökningstiden för 2014 års priser gick ut den 7:e april och efter denna första prisutdelning vidtar nu successivt prisutdelningar i varje län.

Historisk information finns på stiftelsens hemsida, www.stiftelsenskapa.se

För mer information, kontakta:

Bo Hallgren, projektledare, 070-665 04 83, bo.hallgren@telia.com

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.