2017-01-20 10:30Pressmeddelande

Första Tillväxtligan i Hälsingland toppas av Åviks Förvaltnings Aktiebolag

null

Almi samlade företagen på listan för att uppmärksamma den fina utveckling som de haft under året, alla med en omsättningsökning på över 95%, och för att dela ut diplom som ett bevis på bedriften. Med på listan finns företag från alla kommuner i Hälsingland.

Hans Astorin är VD på GävleDala, säger att det är en bedrift att placera sig på listan eftersom konkurrensen är mycket hård. För att växa på ett sådant sätt måste man som företagsledare ha en stark drivkraft och tydliga mål . Han menar att det är viktigt att fira de prestationer som det innebär att växa så här mycket.

- Vi vill visa vilka fina företag som finns här och låta dem bli en inspiration för andra som är intresserade av att göra en liknande resa, det är också därför som vi nu gjort en egen lista för Hälsingland. Det går bra att växa företag här, det finns en god jordmån för det, säger Hans Astorin och fortsätter:

- På Almi jobbar vi med att utveckla det är därför vi tycker att det är roligt att lyfta fram framgångsrika företag som utvecklas bra och växer. Tillväxtligan blir också som en koll av tempen på näringslivet i Hälsingland.

Ola Engman, VD på Ohappa, tog emot priset för Åviks Förvaltning. Han har följt företaget nära under en längre tid och han beskriver att han tror att en stor del av framgångskonceptet för företaget är att dess VD, André DiPaolo, hela tiden kollar av vad kunden behöver hjälp med och erbjuder ytterligare tjänster.

- André ser varje enskild anställd person som en stor tillgång, och menar att personalen är det viktigaste i företaget.

Hans Astorin menar att företagen på Tillväxtligan har en stor betydelse har för utvecklingen lokalt.

- Växande företag bidrar till en tillväxt för samhället genom at de skapar arbetstillfällen, men också genom att de gör affärermed andra företag i sitt nätverk, företag som ofta också finns här i Hälsingland.

Hela Tillväxtligan Hälsingland2016

Plats, Företag, Ort, Omsättningsökning

1. Åviks Förvaltning Aktiebolag, Hudiksvall, 164%

2. Instrumentservice i Skandinavien AB, Nordanstig, 161%

3. Riggtech Entreprenad AB, Ljusdal, 154%

4. Söderhamns Mekaniska Service AB, Söderhamn, 152%

5. Blomquist Ventilation AB, Bollnäs, 119%

6. Generatorhallen AB, Söderhamn, 109%

7. Monitor Hjälpen i Sverige AB, Hudiksvall, 107%

8. Ingenjörsfirma G. Hedlund Aktiebolag, Ovanåker, 98%

9. Nr Transportservice AB, Nordanstig, 96%

10. Akj Rostfria AB, Söderhamn, 95%

Kriterier för att bli en del av Tillväxtligan:

  • Företaget har mellan 5-249 anställda
  • En omsättning mellan 5-500 Mkr
  • Ett positivt resultat före bokslutsdispositioner
  • Sunda finanser (inga betalningsanmärkningar o.dyl.)
  • Tillväxten ska ha skett organiskt, inte via förvärv
  • Syftet med Tillväxtligan är att lyfta fram företag som växer i regionen.

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.