2016-06-13 06:30Pressmeddelande

Göran Broberg ny VD i Internet of Things larmbolaget Gardio

null

Säkerhetsbolaget Gardio förstärker teamet och anställer Göran Broberg som ny VD och ansvarig för bolagets marknadsföring, PR och varumärkesutveckling. Göran har lång erfarenhet av marknadsföring av konsumentprodukter och har jobbat med företag som Fjällräven, Life, Ordning & Reda, NK, Posten, Assa Abloy och Ericsson m.fl.

2012-2015 jobbade Göran som marknadschef och e-handelsansvarig på Twilfit. Under Görans tid i ledningsgruppen och som ansvarig för koncept, e-handel och kundklubb gjordes en turnaround på Twilfit.

- Gardio är ett av Sveriges bäst positionerade IoT-larmbolag på en stor och växande marknad. Det finns en utmärkt larmprodukt med en extraordinär kamera, fria väktarutryckningar och Sveriges smartaste brandlarm till marknadens lägsta månadskostnad. Bolaget har flera tusen nöjda kunder och ska med Göran som ny vd se till att ännu fler upptäcker Gardios fördelar, säger Anna Söderholm, Investmemt Manager på Almi Invest.

2003 grundade Göran säkerhetsföretaget St George, ett företag som 2010 utnämndes till årets e-handlare. Göran är dessutom mångfaldigt internationellt belönad både som reklamman och fotograf. 2016 vann han Silverägget i kategorin Hantverk, en tävling som Sverige Kommunikationsbyråer står bakom. Senaste året har Göran studerat på Stanford och tog examen i april på Corporate Innovation-programmet som en av 70 personer från 24 länder.

- Göran har unika kompetenser inom marknadsföring och stor erfarenhet av att skapa attraktiva konsumenterbjudanden, säger Måns Alfvén, grundare av Alfvén & Didriksson samt styrelseordförande i Gardio. Tillsammans med Gardios grundare CIO Sven Hålling och CTO Ola Herrdahl får vi med Göran ett väldigt starkt team för det fortsatta arbetet med Gardios tillväxt.

Göran tillträde den 1 juni men har följt Gardio under en tid.

- Gardio har det mest innovativa och smarta hemlarmet på marknaden. Jag ser mycket fram emot att få börja arbeta med detta säger Göran Broberg. Marknaden för hemlarm är väldigt intressant och drivs av ny teknik och nya affärsmodeller. Detta tar Gardio vara på så jag ser stora möjligheter att ytterligare utmana de dominerande branschaktörerna

För mer information, vänligen kontakta:

Styrelseordförande Måns Alfvén, Alfvén & Didrikson AB
, +46-707-81 21 99, mans@alfvendidrikson.com

VD Göran Broberg, Gardio, +46 70-786 54 15, goran.broberg@gardio.se

Investment Manager, Anna Söderholm, Almi Invest +46 70-9852484, anna.soderholm@almiinvest.se

Kommunikationschef, Maria Kessling, Almi Invest, +46 76-880 88 10, maria.kessling@almiinvest.se

Kort om Gardio

Gardio är ett svenskt bolag grundat 2010 med målet att erbjuda en bättre trygghet genom ett modernt larm med full kontroll över ditt hem utan krångliga installationer – du installerar själv på mindre än 30 minuter.

Gardio hemlarm består av en eller flera högupplösta kameror med rörelsesensor samt mörkerseende. All kommunikation med larmet sköts via din smartphone (och dator/surfplatta om du föredrar) där du, om larmet skulle gå, ges möjligheten att med en enkel knapptryckning koppla in väktare och/eller ringa 112. Fria utryckningar och ingen bindningstid – allt för endast 169:-/mån.

Huvudägare i Gardio är grundarna tillsammans med investeringsföretagen Alfvén & Didrikson, Coach & Capital samt Almi Invest.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag. Investeringar sker i tidiga faser som branschoberoende investerare. Vi finns över hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 bolag. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.