2011-10-07 16:18Pressmeddelande

Göteborgare prisvinnare i nationell innovatörstävling

Göteborgsföretagarna Mathias Kleverud och Martin Svensson har vunnit tredje pris i den nationella tävlingen SKAPA Framtiden Innovatör. Priset var 25 000 kronor och högskole- och forskningsminister Tobias Krantz delade ut.

Mathias Kleverud och Martin Svensson ligger bakom Sagastream, ett spännande företag där grundarnas bakgrund är mycket olika. 

Sagastream grundades av en ung ekonomikille, en ung teknikerkille, en ung marknadskille – och två medelålders kvinnor som stod för projektledning och innehåll. Och det var just mixen som avgjorde när finansiärer som Almi Företagspartner valde att satsa. 

- Jag har inte riktigt sett en sådan mix förut. De kan ge av varandras kompetenser på ett fruktbart sätt. De är open minded och kan ta till sig av varandra, det är inte så himla enkelt, säger Ylva Lauterhorn, Almi Väst. 

- Det känns ovanligt att unga killar med entreprenörsplaner lierar sig med medelålders damer. Det låter fördomsfullt, men jag har inte sett det förut.

Mathias Kleverud menar att olikheterna mellan dem ger olika perspektiv och har gett många idéer under utvecklingen av företaget. 

- Det är en lätt, men också en svår sak att vara två killar med IT och ekonomi som bakgrund tillsammans med två kvinnor med tv- och kulturbakgrund.  Vi ser saker på olika sätt och det måste man acceptera, för vi blir starkare av varandras olika synsätt.

Juryns motivering

Pristagarna har utvecklat nästa generations publicerings-plattform för interaktiv video på Internet, där innehållsleverantören kan anpassa upplevelsen för användaren på ett enkelt och intuitivt sätt.

Detta gör det enkelt för ex. bloggare och webbyråer att skapa unika och kundspecifika videoupplevelser utan att behöva förstå tekniken bakom.

Fakta

Sagastream startade 2008 och är ett företag som verkar inom området interaktiv onlinevideo. Företaget har utvecklat en videoplattform för företag att hantera och publicera videos online.

Bland annat var företaget först i världen med att livesända direkt i nyhetsflödet på Facebook.

Kontaktinformation: 

Ylva Lauterhorn, Almi Företagspartner Väst, 0706-20 29 69

Mathias Kleverud, Sagastream, 0766-44 04 50

Helena Stjernström, Sagastream, 0705-30 00 82

Martin Svensson, vd, Sagastream, 0044 79 19 51 89 87

ALMI Företagspartner har som mål att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas och att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Vi erbjuder finansiering och rådgivning.

Från våra kontor i Borås, Göteborg, Skövde och Trollhättan arbetar vi över hela länet och vi är väl bekanta med förutsättningarna i hela Västra Götaland.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.