2013-05-30 09:05Pressmeddelande

Göteborgsföretag växer genom riskkapital från Almi Invest

Capillary Concrete ger golfbanor ett lyft

Ny betongblandning för bunkrar

 
Capillary Concrete har tagit fram en lösning för att minska underhållet av sandbunkrar på golfbanor. Produkten är en betongblandning som förlänger bunkrarnas livslängd och ger besparingar i både pengar och arbetskraft. Genom Almi Invests investering kan företaget nu expandera ytterligare.

 Minskade underhållskostnader och bättre bunkrar
Bakom idén finns en hängiven golfare och företagare i Västsverige, Martin Sternberg, som byggt och drivit golfbanor i Sverige och utomlands. – Skötsel och underhåll av bunkrar är den största kostnaden per kvadratmeter för golfbanor. Med produkten Capillary Concrete minskar den samtidigt som spelytan i bunkern förbättras, säger han. Materialet består av en mix av betong, lecakulor och polymerer. Blandningen ger ett hårt men ändå poröst och dränerande lager som sedan täcks med bunkersand. Tack vare materialets kapillära egenskaper kan sanden behålla rätt mängd fukt. Det gör också att sanden hålls ren och på plats - inte minst så viktigt.

 Produkten säljs redan över hela världen
Investeringen har gjorts av Almi Invest Västsverige, tidigare Innovationsbron.  – Vi slogs av att Martin Sternberg bokstavligt talat grävt sig in i problemet och inte gett sig förrän han hittat en lösning, säger Johan Falk, Investment Manager på Almi Invest. Försäljningen har kommit i gång och produkten används på golfbanor i bland annat Japan, USA, Australien, Sydafrika och Norge. Martin Sternberg berättar att materialet också testas i andra sammanhang. – Inom ridsport är ett ergonomiskt underlag nödvändigt så Capillary Concrete fungerar även utmärkt på ridbanor, säger han.

Om Capillary Concrete
Capillary Concrete är en bunkerliner och ett registrerat varumärke som uppfunnits av Martin Sternberg och ägs av Capillary Concrete AB. Martin Sternberg CGCS (Certified Golf Course Superintendent) äger sedan 25 år Sternberg Golf Services, ett bygg-och förvaltningsbolag som renoverat och byggt ett trettiotal golfbanor världen över. 

 För mer information:
Johan Falk, Investment Manager, Almi Invest, tel. 031-764 71 03, 0703-262019, e-post: johan.falk@almi.se

Martin Sternberg, VD Capillary Concrete AB, tel. 0705 500 123, e-post: martin@capillaryconcrete.com

Om Almi
Almis
vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.