2011-12-15 09:10Pressmeddelande

Grundels Fönstersystem får nya ägare – med offensiva framtidsplaner

Grundels Fönstersystem har skapat en miljövänlig och energieffektiv fönsterlösning för enkel installation i flerbostadshus, kontorslokaler och villor. Bolaget har egen tillverkning och levererar fönsterlösningar över hela Sverige.

Med hög kvalitet och enkel installation levererar Grundels en produkt som ger betydande långsiktig kostnadsbesparing för fastighetsägaren och en bättre inomhusmiljö för boende.

– Vi ser en växande marknad för smarta energilösningar och Grundels 3-glaskomplettering ger en stor effekt på uppvärmningskostnad, bullerdämpning och boendekomfort. Produkten är enkel att installera och har kort montagetid. Normalt tar det mindre än en timme per fönster och eftersom kompletteringen sker på insidan kan det göras när som helst under året, säger Anders Edström, huvudinvesterare och ny ordförande i Grundels.

– Med en lång erfarenhet inom fönsterlösningar har vi under flera år skapat en produkt som ger ett stort värde för kunden till en mycket konkurrenskraftig kostnad. Vi har en lång referenslista av starka kunder och vi planerar för fortsatt expansion säger Conny Grundel, VD och medinvesterare.

– Kundens mervärde är både omfattande och tydligt i Grundels produktkoncept. Vår ambition är att tillsammans med övriga investerare bidra med kapital, kompetens och drivkraft, säger Ulf Green, Investment Manager på Almi Invest.

Grundels möter ett stort intresse i marknaden och har en stark efterfrågan från kunder i olika delar av Sverige. Höga elpriser, ökad miljömedvetenhet samt behovet av effektiva och smidiga renoveringsprojekt är betydande drivkrafter för expansion.

– Ambitionen är att bygga vidare på befintlig verksamhet, skapa ett än starkare bolag och ta en betydande marknadsposition på i första hand den nordiska marknaden, säger Anders Edström.

För mer information:
Anders Edström, 070-638 04 77, anders@edstrom2.se
Conny Grundel, 070-7834316, conny.grundel@grundels.se
Ulf Green, 070-339 12 71, ulf.green@almiinvest.se

Grundels Fönstersystem grundades 1992 och är en väletablerad leverantör av energieffektiva fönsterlösningar med egen design. Bolaget har huvudkontor i Karlstad. Mer info om Grundels finns på www.grundels.se

Almi Invest skapar förutsättningar för entreprenörledda tillväxtföretag att växa genom att på regional basis och tillsammans med andra aktörer på riskkapitalmarknaden investera kapital och kunskap. Almi Invest är organiserat i sju regionalt baserade riskkapitalfonder och ägs av Almi Företagspartner AB tillsammans med regionala aktörer.  www.almiinvest.seOm Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.