2013-08-16 14:24Pressmeddelande

Hallands bidrag till SKAPA-stipendier 2013 utsedda

null

I ungdomsklassen SKAPA Framtidens Innovatör har det segrande projektet Funda Maximus utvecklats av Joel Mared (till vänster på bilden), Oskarström. Projektet består av en mitella som även kan användas som träningsredskap och därmed återuppbygga musklerna i det utsatta området.

I den stora klassen SKAPA Utvecklingsstipendium har xBalance vunnit. xBalance, som är utvecklad av Christoffer Lindhe (till höger på bilden) från Halmstad, är en ny typ av fotprotes som ger användaren ökad komfort samtidigt som den ger möjlighet att gå på alla underlag.

De båda vinnande bidragen erhöll 20.000 sek vardera från Almi Företagspartner Halland AB. Bidragen går även vidare till den nationella SKAPA-tävlingen där en segrare kommer att presenteras på mässan "Eget Företag" den 3 oktober på Älvsjömässan.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.