2015-09-07 08:49Pressmeddelande

Hållbarhet tydlig trend bland sökande till entreprenörsprogram med start imorgon

null

Idéinstitutet har återigen scannat länet efter driftiga och innovativa personer mellan 18-30 år. Av de antagna 15 deltagarna har 8 tydligt hållbarhetsfokus.

Den 8e september kl: 18-21 på Kreativum träffas deltagarna för första gången, följt av en intensivhelg på Skärva Herrgård för att boosta sina kunskaper inom bland annat säljteknik, varumärkesarbete och marknadsföring.

En tydlig skillnad mot de två tidigare programomgångarna är det ökade fokuset på hållbarhet bland affärsidéerna. Deltagarna vill starta företag inom både ekologisk och social hållbarhet. De vill exempelvis satsa på miljövänlig ljusproduktion, mobilspel som gynnar hälsan, hållbarhetskonsultering, träning och ekologisk mat.

En av deltagarna, Isabelle Falck grundare av Kindnessfood , säger såhär om anledningen till att satsa på hållbart:

  • Jag tycker att det är coolt att vara miljövänlig. Jag vill verkligen göra en skillnad och jag hoppas att fler vill hjälpa mig att göra den skillnaden möjlig.

Projektledare Jenny Bergman upplever det som positivt att de ser en ökad trend av affärsidéer med inriktning mot hållbarhet.

  • Om vi tittar på förväntade regleringar kring användningen av icke nedbrytbara kemikalier eller den utmaning som sjukvården står inför, blir den här typen av medvetna företag alltmer intressanta. Vi tror att företagen kommer att ha en stor marknadsfördel framöver och det är positivt att se att de unga företagarna hakar på och förstår den här framtidsutvecklingen.

Idéinstitutet

Idéinstitutet är ett projekt som drivs inom ramen för Almi Blekinge. Projektet syftar till att hjälpa unga entreprenörer med att starta eller driva projekt och företag. Målgruppen är personer i åldern 18-30 år. Samarbetspartners är bland annat NetPort, Kreativum, Cela, CityNetwork Ung företagsamhet, Kaoskompaniet, Hyper Island, Navigatorcentrum, BTH och Nyföretagarcentrum.

För mer information

Jenny Bergman – jenny@ideinstitutet.se
Projektledare Idéinstitutet
0735 82 43 73

Martin Åkesson – martin.akesson@almi.se
VD, ALMI Blekinge
0455-33 51 26

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.