2017-10-09 05:00Pressmeddelande

Här är Kronobergs vinnare i Årets Nybyggare

Stiftelsen IFS har tillsammans med Almi och SEB utsett Årets Nybyggare 2017. I år delas priset ut i två kategorier –Årets Nybyggare Nystart och Årets Nybyggare Pionjär till Hala Baydoun och Jose Navarro, två företagare som nu belönas för sina framgångsrika verksamheter. Priset delas ut på Almis tillväxtdag den 26 oktober.

Den 26 oktober delas priset ut till Årets Nybyggare i två kategorier – Årets Nybyggare Nystart och Årets Nybyggare Pionjär. I juryn sitter Almi Företagspartner Kronoberg AB, Nyföretagarcentrum, Växjö Kommun, och SEB som även är sponsor till priset.
–Vi vill belöna dem som genom hårt arbete och med små resurser fått igång en lönsam verksamhet som gör gott i samhället, säger Catharina Värendh Boson, vd på Almi Företagspartner Kronoberg.

I år delas priset som Året Nybyggare 2017 ut till Hala Baydoun som driver Mammornas Café i Växjö. Hala kommer från Libanon och startade sin karriär genom att sälja mat på det lokala torget innan hon öppnade sin restaurang med libanesisk mat på menyn. Hala har visat att det är möjligt att med beslutsamhet och hårt arbete, bygga ett framgångsrikt företag. Något som Stiftelsen IFS, Almi och SEB vill uppmärksamma.
–Med envishet och uthållighet har hon arbetat mot sina mål, och hon är en sann förebild för andra kvinnor som drömmer om att starta en egen verksamhet, säger Catharina Värendh Boson.

Årets Nybyggare Pionjär går till Jose Navarro som startade och driver Linné Omsorg med fokus på hemvård och personlig assistans. Företaget grundades 2012 och har på kort tid växt från ett tvåmansföretag till att idag ha 85 anställda och har därmed ökat omsättningen med hela 25% per år.
–José har gjort en fantastisk tillväxtresa och hans företag omsätter efter bara några år, närmare 18 miljoner kronor, säger Catharina Värendh Boson.

Juryn delar ut priserna på Almis tillväxtdag den 26 oktober.

Kontaktperson:
Dea Lundqvist
0470-707 415

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.