2016-09-28 12:45Pressmeddelande

​Här är Sörmlands Nybyggare 2016

null

Idag anordnas Sörmlandsdagen i Strängnäs Business Park. Förutom föreläsningar om innovation och företagsklimat kommer även Årets Nybyggare att få sitt pris. I år går priset till Alaa Saleem, med sitt företag El- och Kontrollteknik.

Årets Nybyggare, med priset Nystart, premierar personer med utländsk bakgrund som med begränsade resurser och under en kort period har nått framgång i sitt företagande. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram goda exempel och förebilder och inspirera andra att våga satsa på sina idéer.

Priset för Årets Nybyggare i Sörmland 2016 går till Alaa Saleem. Han kom till Sverige från Irak i juni 2007 och driver sedan 2014 sitt företag El- och Kontrollteknik. Företaget är en verksamhet inom elinstallation, underhåll och reparation av industriella maskiner.

Motivering Årets Nybyggare i Sörmlands län 2016:

Alaa är en entreprenör som sedan ankomsten till Sverige målmedvetet har velat fortsätta i samma entreprenöranda som tidigare. Han har under en kort period i Sverige kompletterat sin elingenjörsutbildning som han hade från Irak och skaffat behörighet och arbetslivserfarenheter från yrket. Det gav honom en stabil grund till att senare starta sitt egna företag. Alaa har, med små resurser, stark vilja och hårt arbete, byggt upp ett lönsamt och välrenommerat företag som har lyckats etablera sig på en hård och konkurrensutsatt marknad. Företaget har idag också goda utvecklingsmöjligheter.

För mer information om Årets Nybyggare kontakta Abdul Zoort, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB mobil 070-790 10 94

För frågor rörande Almi, kontakta Thomas Orrung, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB mobil 070-609 00 38

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.