2017-12-07 15:53Pressmeddelande

Härnösandföretag slår rekord i Almis Tillväxtliga

null

Årets vinnare i Almis Tillväxtliga i Västernorrland, Highcon AB från Härnösand, har en omsättningsökning på hela 1215 % och slår därmed rekord i Tillväxtligans historia. Highcon erbjuder rådgivning och tjänster inom all form av ställningsmontage, väderskydd och mobila arbetsplattformar.

- Vår framgång är att vi har bra kvalité på det vi gör, hos oss är alla medarbetare säljare med bra bemötande och service till våra kunder. Att få den här utmärkelsen för vår insats bygger stolthet hos medarbetarna i bolaget och det känns som ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger Daniel McCabe, VD på Highcon AB

Årets Tillväxtliga i Västernorrland domineras av företag med koppling till byggsektorn och speglar till viss del rådande byggboom. Samtliga företag på listan har vuxit mer än 100 % i omsättning, också det ett nytt rekord i Tillväxtligans historia.

- Att hamna bland de 10 bolag som vuxit mest i länet är en stor bedrift och det är kul att vi får lyfta fram och hylla länets företagare som lyckats med konststycket att växa kraftigt och samtidigt uppvisa lönsamhet, säger Eva Högdahl, Vd Almi Företagspartner Mitt

 
Topp 10 tillväxtföretag i Västernorrlands län 2017

Plats Företag Kommun Förändring
nettoomsättning %
1 Highcon AB Härnösand 1215%
2 Allgencia AB Sundsvall 402%
3 L Erlandsson Entreprenad (LEEAB) AB Härnösand 256%
4 Tunbyns Grävkonsult AB Timrå 238%
5 Rotbygg i Sundsvall Aktiebolag Sundsvall 154%
6 Paralox AB Sundsvall 138%
7 SA Recycling AB Härnösand 135%
8 Sebnor AB Timrå 131%
9 Melins Plåtslageri AB Örnsköldsvik 114%
10 Hell Yeah Trucking AB Örnsköldsvik

109%


Metodik
Nyttja offentlig statistik – UC Select – med en utsökning av omsättningsökning, baserat på bokslut och följande specificerade kriterier:

  • 5-249 anställda
  • 5-500 Mkr i omsättning
  • Rörelseresultat >100 000 kr
  • Sunda finanser
  • Tillväxten ska i allt väsentligt ha skett organiskt

Om Tillväxtligan
En gång om året publicerar Almi listan med de 10 snabbast växande företagen i länet. Företagen ska ha minst 5 anställda, minst 5 mkr i omsättning och visa ett positivt resultat, sunda finanser samt att tillväxten i huvudsak ska ha skett organiskt.
Vid årsslutet utses det mest snabbväxande företaget till vinnare av årets Tillväxtliga. Syftet är att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag i regionen.

Kontaktuppgifter till företagen ligger i bifogad PDF.

Mer information

Eva Högdahl, Vd, Almi Företagspartner Mitt AB, tel 070-576 77 22
Nina Norrbin, Kommunikationsansvarig, Almi Företagspartner Mitt AB, tel 070-336 03 26

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.