2013-06-17 11:03Pressmeddelande

Inbjudan till presskonferens; Almi Värmland presenterar årets länsvinnare av Skapa-priset

null

Tid: Tisdag 18 juni kl 10.00-11.00 (tiden inkluderar tid för fotografering)

Plats: Scandic hotel, Klarälven, Karlstad

Priset är numera uppdelat i två grupper.

1. Skapa Utvecklingsstipendium, som i år delas ut för 29:e året.
2. Skapa Framtidens Innovatör, som lanserades 2011 och syftar till att uppmuntra fler unga att våga tro på sina idéer. Detta pris kan sökas av personer mellan 19 och 30 år.

Almi kommer att fördela en prissumma på 50.000 kr bland vinnarna. Länsvinnarna i varje grupp går vidare till den nationella finalen på Eget Företag-mässan den 3 oktober i Stockholm. Där är varje länsvinnare av Utvecklingsstipendiet garanterad en prissumma på 20.000 kr. Motsvarande prissumma för Framtidens Innovatör är 10.000 kr. Totalt kommer drygt 2 Mkr att delas ut, vilket gör Skapa till Sveriges största innovationspris.

Vid bedömningen har kreativiteten stor betydelse liksom marknad och potentiell lönsamhet. Annat som bedöms är teknisk höjd, den immaterialrättsliga situationen, sökandens och projektets bakgrund och samhällsnyttan.

Skapa Utvecklingsstipendium är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden.

För ytterligare info:
Malin Pfeiffer tel 054-14 93 86, innovationsrådgivare
Läs mer om Almi på almi.se/varmland

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära kunderna med 40 kontor över hela landetOm Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.