2016-06-22 07:00Pressmeddelande

Intellego Technologies och Unilever Ltd startar utvecklingssamarbete med Intellegos UV indikator teknologi

null

Unilever Ltd, ett utav världens största konsumentbolag, och Almi Invests portföljbolag Intellego Technologies har beslutat att ingå ett samarbete för specifik utveckling av Intellego Technologies UV indicator teknik.

Samarbetet kommer att fokusera på utveckling av indikatorer för UV-strålning med målet att öka konsumenternas medvetenhet om UV- och minimera risken för hudskador.

"Vi är glada att samarbeta med Intellego och vi ser fram emot att utveckla UV indikator tekniken för att öka medvetenheten och indikering av UV strålning vilket kan hjälpa våra kunder till en hälsosammare livsstil", säger Carol Liu, Global Brand Manager och Benny Liang, Global Assistant Brand Manager .

"Innovation och distribution har alltid varit avgörande för att hitta framgång på marknaden varför vi är mycket glada över att börja samarbeta med Unilever och vi ser fram emot att gå vidare med utvecklingssamarbetet. Intellegos dosimeter teknik har potential att indikera exponering för strålning och ämnen och vi ser fram emot att utforska dess spår i helhet tillsammans med Unilever ", säger Intellego Technologies VD, Claes Lindahl.

Om Intellego Technologies

Intellego Technologies är ett svenskt forsknings- och utvecklingsföretag med inriktning på dosimetrar. Intellegos teknik bygger på forskning från University of Strathclyde, Skottland. Intellegos teknik används idag inom konsument, sjukhus och byggbranschen.

Kontakt information:

Claes Lindahl, VD, Intellego Technologies

Claes.lindahl@intellego-technologies.com

+ 46 735344634

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.