2014-06-27 11:10Pressmeddelande

Internationellt intresse för svensk mobil garderob

null

Den mobila garderoben myClosetRoom är på väg att erövra världen. Idag använder redan över 20 000 kvinnor över hela världen appen för att organisera sin garderob och skapa egna klädkombinationer. myClosetRoom har på kort tid lyckats skapa både en social plattform och en handelsplats på nätet för klädintresserade kvinnor mellan 15-35 år. Almi Invest har investerat i företaget.

De två grundarna, Felicia Åkerlind och Josephine Eskilsson, båda 21 år, startade bolaget när de gick sitt sista år på gymnasiet. Företaget och verksamheten fick en rivstart lyckades snabbt få 5000 användare. Idag ett år efter lansering av första betaversionen så använder 23 000 kvinnor över hela världen appen.

– myClosetRoom ska båda vara en social upplevelse och ett praktiskt verktyg för shopping, allt samlat i en och samma app. Här kan man plocka ihop olika kläder, skor, smycken och para ihop dem och även matcha sin egen befintliga garderob med nya kläder som man vill köpa, säger Josephine Eskilsson, vd i myClosetRoom.

Virtuellt köpcenter på gång
Idag fungerar myClosetRoom som är mobil garderob i första hand. Nästa version, som lanseras i oktober 2014, förvandlar appen till ett virtuellt köpcenter där användaren också kan handla kläder direkt över nätet från t.ex. från nätbutiker som t.ex. Nelly.com. Eftersom myClosetRoom är helt baserad på en mobil plattform så kan egna idéer enkelt delas med andra kompisar över nätet. Appen blir då också ett verktyg för socialt nätverkande förutom att vara ett shoppingverktyg. Generellt sett har den mobila handeln ökat med 100 % i Sverige mellan 2012 och 2013.

– Allt fler konsumenter vill handla via mobilen. Ökningen av den mobila handeln styrs främst av innovationer, nya tjänster och bättre utvecklade betallösningar för mobilen, här är myClosetroom ett tydligt exempel på denna trend, säger Tarja zu dem Berge, Investment Manager/Fund Manager, Almi Invest.

Många användare i USA
Genomsnittsanvändarna är modeintresserade kvinnor i åldern 15 – 35 år. De är aktiva inom sociala medier samt också öppna för ny teknik som underlättar vardagen. Hälften av användarna finns i USA. Därefter kommer Norden, Brasilien och Australien bara för att nämna några marknader. Kundföretagen består idag av etablerade e-handlare inom mode som riktar sig till samma konsumentgrupp som myClosetRoom. Genom myClosetRoom erbjuds företagen en ny kanal för att kunna expandera sin konsumentgrupp och kan marknadsföra sig/synas globalt. I takt med de kommersiella framgångarna har även myClosetRoom fått ta emot en rad utmärkelser, bland annat en andra plats i tävlingen The Serendipity Challenge 2014 som just avgjorts. Där korades Sveriges bästa start ups och tillväxtföretag. Tidigare har företaget vunnit “Framtidens innovatörer”, en tävling som arrangeras av SKAPA och genomförs i samarbete med Vinnova. MyClosetRoom rankades på 10:e plats bland Sveriges hetaste digitala entreprenörer 2013. (Källa: Internet World 2013-10-22. Sveriges hetaste digitala entreprenörer nr 10).

För ytterligare information kontakta:
Tarja zu dem Berge, Investment Manager/Fund Manager, Almi Invest +46 73-024 43 08 tarja.berge@almi.se
Josephine Eskilsson, vd My Closet Room +46 723 074 084 josephine@myclosetroom.com
Felicia Åkerlind, marknadschef, +46 708 160 806 felicia@myclosetroom.com
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almi.se

Om Almi Invest
Almi Invest investerar i bolag med stor tillväxtpotential. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker från såddfas till expansionsfas. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av 350 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.