2008-02-28 08:50Pressmeddelande

Invigning av nytt europeiskt nätverk för småföretag

Företagsnätverket Enterprise Europe Network ska hjälpa företag att dra nytta av EU:s inre marknad. Idag invigs det nya nätverket i Västernorrland med mingel i Almis lokaler i Härnösand.

- Via det nya nätverket blir det enklare för företagen att hitta affärskontakter, få hjälp med teknikspridning och att hitta finansiering på den europeiska marknaden, säger Maria Wallner, företagsutvecklare, Enterprise Europe Network i Västernorrland.

Enterprise Europe Network är i praktiken en sammanslagning av de bägge europeiska nätverken Euro Info Center (EIC) och Innovation Relay Centre (IRC). Nätverket, som bildats på initiativ av EU-kommissionen, består av 500 organisationer runt om i Europa och närliggande länder. I Sverige är det 15 nationella och regionala näringslivsorganisationer, universitet och forskningsinstitut som står bakom nätverket. Nutek koordinerar och är huvudfinansiär för verksamheten. I Västernorrland är ALMI och Länstekniskt centrum (LTCK) värdar för nätverket med kontor i Härnösand och Kramfors.

Vid invigningen i Härnösand talar representanter för Enterprise Europe Network, Bengt-Ove Högström, ordf. ALMI Företagspartner Västernorrland AB och Ulrika Åberg, direktör för internationella frågor vid Länsstyrelsen Västernorrland.

Representanter från media är välkomna att delta på invigningen som utöver presentationerna bjuder på mingel och europeisk lunchbuffé!

Tid & plats: Torsdag 28 februari kl. 11.30-13.30 i Almis lokaler, Tullportsgatan 2, Härnösand

Kontakta Maria Wallner, Enterprise Europe Network, tfn 0611-55 78 03 eller Lars Holmberg, Enterprise Europe Network, tfn 0612-139 00 för mer information.
Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.